tisdag 17 maj 2011

Skovalskvalet fortsätter

Mina turkosa Asics DS trainers fick återvända till affärens lagerhylla. Hem tog jag istället ett par mörkrosa Adidas Adizero. Läckra. Aspiranter till rollen som marathonskor.Jag valde länge mellan 36 och 37. Det fick bli 37 för att högerfotens tår skulle få nog med plats. Blånaglar kan kanske vara roliga att visa upp som "krigsskador" från den stora asfaltsbataljen. Men det är mindre kul när de ramlar av.

Jag kan inte minnas att jag upplevt någon större skillnad i storlek på mina fötter. Förrän nu. I mina Adizero. När högerfoten har lagom plats har vänsterfoten överdrivet mycket svängrum. Jag bestämde mig ändå, där i affären, för att skon satt tillräckligt fast också på vänster fot.

Efter två testpass på vardera femton kilometer kan jag inte komma fram till ett beslut. Vågar jag låta ett par knallrosa - visserligen snygga, Adizero i strolek 37 bli mina marathonskor. Sitter de månne lite för löst? Glider inte vänsterfoten lite upp och ner? Finns det risk för skavsår? Alternativet i maratonskokvalet är Kayano-pjäxorna. De sitter som gjutna. På både vänster och höger fot.

I mitt huvud ekar Cornelis röst. Somliga går i trasiga skor...

10 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Jag hade nog valt kayanon. Visst, de är lite tyngre, men hellre det än att få skav.. Tänk vad hemskt om man/du hade tvingats bryta pga av skoskav! :)

Anna (Orka mera) sa...

Jag kör som Cornelis... Mina gamla DS trainer är nära att falla sönder men jag vågar inte chansa på de nya turkosa som gör att tårna domnar. Tänker köpa nytt men vågar nog ändå inte springa i dem...

Jag är livrädd för skav!

Staffan sa...

Hellre lite för rymliga skor än för trånga på ett så långt lopp som maran, men de ska ju såklart inte glappa på foten! Kan du knyta dem hårdare genom att använda översta snörhålet?

Erik sa...

Kan utan minsta bekymmer förstå dina bryderier. Har själv två fötter med lika olika storlek och lite olika förutsättningar. Ha det fint!

Sofie RW sa...

Svåra val! Jag var jätteskraj när jag sprang maran i vällingby, första gången ett lopp i annat än Asics; men det gick jättebra, mina fossingar gillar också Adizero.

Annars får du väl välja på basen av vad som matchar klädseln bäst :)

Ingmarie sa...

Tjock socke i ena och tunn i den andra? Vilka KÄNNS bäst?

Lisa sa...

Lätta skor gör STOR skillnad! (Både på löpkänsla och tider.) Fast å andra sidan har jag aldrig sprungit marathon och kan tänka mig att en glappande sko är nåt man vill undvika:)... Men sväller inte fötterna lite på långpass?

Anonym sa...

Förstår att du velar. Själv är jag livrädd för skoskav och lite lagom feg. Satsar alltså helst på säkra kort. Men det är ju å andra sidan så roligt att springa i lätta skor... helst när de dessutom är urläckra!

MarathonMia sa...

Jag har nästan ett nummer större högerfot - men ääälskar mina Adidas Adizero Tempo - som nu tjänstgör som maratonskor. Körde också Asics DS Trainer förut.

Grejen med Asics är att det är så mycket vaddering/fyllning i skon så de känns som gjutna - den större foten tränger väl undan kan jag tänka..

anneliten sa...

Tack för alla råd! Jag har provat att knyta i bakre hålet. Jag har provat tjockare strumpor (dock på båda fötterna samtidigt) och jag har provat att låta sulan vara kvar under inlägget i vänsterskon. Det senare funkar, men då oroar jag mig istället för att ha några mm högre sko på vänster - tänk om jag förstör höften eller nåt...

Mia har nog helt rätt om att det är vadderingen i kayanon som gör att de känns som gjutna. Minns dock att jag lovat mig själv att INTE springa i Asics skor nu när de kapat mara-namnet.