fredag 2 september 2011

Garmin-teknisk någon?

Jag vill springa en intervallstege. Jag vill att Garmin ska pipa på rätt ställe trots olika intervall-längd. Enligt instruktionsboken ska jag kunna få min Forerunner 405CX att göra just det, genom att programmera in en "advanced workout" på Garmin connect. Klickar igenom menyerna. Inget napp. Mitt tålamod är näst intill obefintligt när det gäller tekniska prylar. Tänker att jag vill ha en liten teknisk support-gubbe i byrån. I en liten ask bland alla grejer...

7 kommentarer:

Sofie RW sa...

Om du hittar en såndär teknisk support beställer jag också ett exemplar. Hoppas någon kan ge tips om hur du ska programmera!

Ingmarie sa...

Jag gör det enkelt för mig. "Training-timealert" och där knappar jag in 1 min. :-)

Hempa sa...

Har lyckats programmera min Garmin tidigare, kan skicka över lite instruktioner imorgon för hur jag gjorde då. Dock för en 305:a så det kanske inte hjälper.

camilla sa...

Gör Garmin livet enklare egentligen? fast ibland kan det vara bra att ha en pryl att ta ut sina aggresioner på. I alla fall är det så för mej.

annastei sa...

Jag tror man måste köra Training Center för att bygga egna program, jag har i alla fall inte heller lyckats via Connect. Finns att ladda ner från http://www.garmin.com/garmin/cms/us/intosports/training_center

anneliten sa...

Sofie, lovar att meddela dig om jag hittar en.

Ingmarie, visst men det irriterar mig att en av fördelarna med den modell jag har ska vara att man kan göra avancerade pass - och att jag inte fattar hur...

Hempa, Jag tor man måste programera på internet och föra över till klockan.

Camilla, enklare vet jag inte. Ibland tänker jag att jag kan strunta ´helt i att mäta.

Annastei, ska absolut testas! Tack!

Anonym sa...

Löste dig sig eller behöver du fortfarande hjälp. Har en G305 och lyckades utan större problem programmera stegar, pyramider o annat direkt på klockan och det tar inte mer än några minuter. Av någon anledning såg jag inte det här inlägget förrän nu för övrigt.

Om nu G405:an råkar ha samma funktioner som på 305:an, så kanske detta hjälper för t.ex en på 1,6k.1,2k..800m..400m :

observera att jag tycker det är lättast att lägga in en paus först för uppvärmningen.

(-> betyder (oftast) ENTER-knapptryckning!)

G305meny->Training->Workouts->Advanced->>create new>->"1.Open No Target"->MarkAsRestStep->AddNewStep->Cursor på "Open" längst upp->välj "Distance" i drop-down menyn->ställ in t.ex 01.60 mha ENTER knappen etc i andra fältet, avsluta med done eller mode knappen->Låt Target stå på None(avsluta med mode knappen)-> -> Låt steget va "öppet"/Open (avsluta med mode knappen) -> repetera steget ovan med med 01,40 -> repetera paus/open steget -> o.s.v (sista steget brukar är ett paussteg hos mig, fast ej nödv)
Avsluta med att gå längst upp till "Run 000" raden och ställ in ett bättre namn som t.ex. STEGE 1600 400
(avsluta med mode knappen)
Ska du springa på en gång så välj din nya "workout", tryck på ENTER och välj "Do workout". Sen är det bara att läsa och köra. (om man vill köra workouts med tempo eller puls "target" är det inte mycket svårare)