fredag 30 december 2011

Vitkålspaket

Som en kåldolme är min fot. Inslagen i ett halvkrossat vitkålsblad och plastfolie.Min fotled fortsätter att gnälla lite av och till. Jag läser om, och förfasas över, Snorkkis stötvågsbehandling. Dit vill jag inte. För jag vet hur ont den behandlingen gör. Så efter att ha köpt hem vitkål de senaste tre veckorna utan att skrida till handling bestämmer jag mig för att göra slag i saken. Äntligen följer jag, lite småskeptisk måste jag erkänna, Ingmaries råd och slår in min fot i vitkål. Vi får se om det hjälper. Skada lär det nog inte i alla fall.

8 kommentarer:

Lennart sa...

Måste erkänna att jag också är lite skeptisk, men om det fungerar för dig och Ingmarie så måste det ligga någonting i det där.... Ska bli spännande att se hur det här utvecklar sig.

Gott Nytt år!

Snorkkis sa...

:) . Men så farligt är det väl inte med stötvågen. Fast funkar det med vitkål är det ju så klart att föredra. Håller tummarna!

Lisa sa...

Hehe, det ser lite roligt ut i alla fall:) och det kan ju inte göra saken värre, så varför inte köra på?! Jag har ju testat lite av varje... Placebo är underskattat;)

Sara sa...

Jag brukar inte vara sen att hoppa på olika saker, men vitkålen och jag går inte ihop. Den hjälpte varken mot min tå eller stukade fot, det bara luktade konstigt om foten... Men jag håller tummarna för dig - måtte foten sluta bråka snart!

Anna sa...

Ska bli intressant att se om det funkar. Gott nytt år på dig!

anneliten sa...

Lennart, jag är själv skeptisk - ingen vitkålsplaceboeffekt att vänta alltså.

Snorkkis, på min hälsena gjorde det grymt ont.

Lisa, placebo kräver tro tror jag...


Sara, bråkiga fötter är inte kul! Men nä, jag tror inte på vitkålen. Kändes ingen sillnad. Men å andra sidan hade jag den bara i ett knappt dygn.

Anna, tror inte jag orkar genomföra något längre försök. Kändes lite äckligt.

Miss Agda sa...

I Finland lägger dem vitkål i bh:n vid mjökstockning på sjukhuset! Har själv också testat. Så det borde nog innebära att det finns något bra (och medicinskt bevisat) i just vitkål? Har inte tagit reda på det något mer, men tänkte som du: det kan ju inte skada. Och frisk blev jag till slut :)
Hoppas fotleden blir bra snart!!

anneliten sa...

Jag tror inte det hjälpte - tyvärr. Men jag gav det bara en enda natt å andra sidan :-)