söndag 21 april 2013

Bra jobbat

I fredags sprang jag ett tröskelpass. Jag var allt annat än nöjd. Allt annat än nöjd med hur det kändes. Allt annat än nöjd med hur jag tacklade hur det kändes. Jag fusk-stannade ett par gånger. Och det gör man ju bara inte...

Nedjoggandes på väg hem - lite sur på mig själv, möter jag en löpare. "Bra jobbat" utbrister han. Och ler. Jag blir paff och hinner inte svara. Jag tänker efter. Kanske var det lite bra gjort ändå? Jag gav ju faktiskt inte upp fastän jag ville det. Ville det nästan hela tiden. Ändå gjorde jag varenda en av de trettio tröskelminuterna. På ben tunga av styrketräning ett halvt dygn tidigare (inte smart - jag vet). Jo... Lite bra kan jag kanske unna mig att tycka att jag är ändå.

I det allra bästa av söndagslångpassväder - sol men absolut inte för varmt, bestämmer jag mig för att säga "bra jobbat" till alla löpare jag möter. Det är förvånande nog inte jättemånga. En och annan återgäldar hälsningen och säger "bra jobbat själv".

7 kommentarer:

Anonym sa...

En leende eller vänligt ord kan ge såå mycket! Vi borde bli bättre på att uppmuntra de vi möter. :-)

Löpning & Livet sa...

Bra grej. Synd att du inte fick höra där när det var som allra tuffast mentalt. Men bättre sent än aldrig ju. Och bra jobbat!

Lisa sa...

Min första instinkt var att trycka like på det här inlägget. (Lite facebook-skadad kanske?) Jag gillar verkligen idén att sprida glädje omkring sig! Komplimanger och hejarop är nåt alla borde ge varann lite oftare:)

Ingmarie sa...

Och jag tycker med det var bra jobbat!Ett "hej", en nick, ett leende. Det kan alla bjuda på! :-)

LOPARJANNE sa...

Bra jobbat med löpningen och långpassvänligheten! Det är alltid trevligt när vi löpare kan peppa varandra på löprundorna... Hade jag varit ute och mött dig på rundan så skulle "bra jobbat" ha lättat på det tunga. Och självklart hade du fått tillbaka minst "bra jobbat själv" :)Jenny sa...

Att heja på sina medlöpare är en självklarhet tycker jag...alltid kul med extra pepp.

bureborn sa...

Bra initiativ! Pepp kan verkligen vara guld värt.