lördag 6 april 2013

In-ear lurar som pallar svett - finns de?

"Sweat- and water-resistant - ideal for sport". Så står det på paketet. Jag köper. För min lur-lösning med a-Jays fästa med mössa eller buff är alldeles för varm nu. Jag behöver ett par lurar som sitter kvar i öronen utan ett lager varmt tyg runt huvudet.

"Ja, ja" säger min käre P - sweat-resistant har det nog stått på alla paket sportlurar jag köpt genom åren tror han. Och det har han nog rätt i. Ändå är hörlurar förbrukningsvaror i mina händer - de håller bara ett kort tag och min teori är att det är just svett och väta som tar kål på dem.

Mina nya dyra lurar och Ps lite billigare som han snällt nog låter mig låna och svetta ner.

Nu har jag köpt ett par som kostade 500 spänn och har 24 månaders garanti... Men när jag provar dem - helt svettfri innan jag ens bytt om till löparkläder, så fungerar bara den ena hörsnäckan. Det blir till att utnyttja garantin direkt. Högst troligen får jag ett nytt par utan knussel, men kvaliteten känns väl lite sisådär. Dyra förbrukningsvaror.

9 kommentarer:

Lennart sa...

Oj vad irriterad jag blir när jag läser det där!

Det är så jobbigt när grejerna inte fungerar och man måste byta och ha sig, men tur att P är snäll!

Staffan sa...

In ear-lurar fungerar inte alls i mina öron, de trillar ut direkt, att springa sådana är inte att tänka på. Då sitter ett par vanliga vitaIPhone/Ipod-lurar mycket bättre. Klart att sprillans nya grejer ska fungera!

Anna (Orka mera) sa...

Tur att jag aldrig springer med musik så slipper jag bekymra mig om vilken sorts lur jag ska ha :)

Och mega-irriterande att de nya inte fungerade, hade blivit galen!

Håkan sa...

Själv kör jag med ett par liknande dina: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/varumarke/sennheiser/sennheiser-cx680isports/153244.6047/
Var lite skeptisk i början då jag trodde att de skulle trilla ut men de fungerar faktiskt över förväntan. Bara man knäpper fast sladden med fästet så sitter de sedan kvar i örat.

Lisa sa...

Haha, jag har också tänkt precis samma sak:FINNS egentligen hörlurar som pallar svett?... Alla lurar går söder efter några månaders användning. (Även de orangea på bilden måste jag tyvärr meddela...)

anneliten sa...

Lennart, visst är det irriterande. Jag bytte lurarna idag och hade tur nog att få dem en hundring billigare eftersom de bara hade ett set kvar - i en förpackning som någon klåfingrig kund öppnat. Det var extra bra för mig för då kunde jag testa dem i affären.

Staffan, jag skulle aldrig kunna ha iPhone-lurarna - de skulle åka ut direkt. De lurar jag har har fästanordningar av olika slag - i detta fall bågar runt öronen.

Anna, jag lyssnar inte heller på musik - däremot böcker. Men bara under långpass.

Håkan, den där lilla nypan gör faktiskt mycket skillnad till att lurarna ska sitta kvar. Mina nya lurar (har bytt nu) har dessutom en liten påse man kan lägga telefonen i - det tror jag blir jättebra eftersom den blir lite svettig i bröstfickan och det har ibland lett till krångel.

Lisa, jag vet att de orangea går sönder - har förbrukat flera par. De jag köpt nu har 24 månaders garanti. men jag gissar att de inte håller så länge och att affären kan hitta någon anledning till att den inte gäller :-)

Erik sa...

Smått imponerad av att man kan springa och lyssna på musik samtidigt. Jag har försökt, men jag hittade aldrig löprytmen.

anneliten sa...

Erik, jag lyssnar på böcker.

Erik sa...

Anneli! Okej, då är jag med.