fredag 16 augusti 2013

Atypisk

När jag var liten tappade jag håret fläckvis. Atypiskt. Ingen läkare kunde konstatera vad som var fel. Kanske var det jobbigare för min mor än för mig. Jag lyfte bara på mössan hon satt på mig och visade upp min flint. Idag har jag hår. Idag skulle jag nog tycka det var lite jobbigare att ha en flint än jag tyckte då.

När jag bröt fotleden gjorde jag det på ett ovanligt vis. Badminton är kanske inte ett ovanligt sätt att bryta fötterna på, men själva brottet var atypiskt. Kirurgen som rättade till det hela jämförde med skador soldater får när båtar exploderar under fötterna på dem. (Han spådde mig också en framtid som halt - ibland tänker jag att jag skulle vilja berätta för honom att jag sprungit maraton. Han gjorde ett bättre jobb än han trodde.)

Idag ringer doktor Bengtsson. Kardiologen. Magnetröntgensvaret har kommit. Förändringar tycks finns kvar. Atypiskt är ordet för dagen. Han vågar inte släppa på träningsförbudet. Han vågar inte låta mig slippa betablockerar-bromsen. Men han vågar låta mig göra arbetsEKGt. Under tiden ska han konsultera fler experter.

Jag tröstar mig med att jag haft ganska många typiska skador också. Hälseneproblem till exempel. Och löparknä. Typiskt för löpare.

9 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Usch ja. Hoppas de blir kloka på dina förändringar så du får börja träna igen. Så länge får du glädjas åt att du slipper både löparknän och hälseneproblem!

anneliten sa...

Anna, ironiskt nog har jag en öm knöl på hälsenan. Man kan tydligen få hälseneproblem av promenerande.

Lisa sa...

NEJ!!
Fyfn vad trist. Mer väntan... Hoppas att arbEKGt friar!

anneliten sa...

Lisa, lite läskigt också. Vad är det som pågår i mitt hjärta liksom.... Tydligen ingen större skillnad på 3 månader.

Sara sa...

Usch nä, jag hoppades att du skulle få positiva besked den här gången. Jag brukar också ha mest atypiska besvär för mig. Ibland har läkarna meddelat det med ett "vad spännande den här åkomman var då"-tonläge i rösten. Som om det skulle vara roligare att vara skadad/sjuk för att man har drabbats av något lite ovanligare n löparknä.

Ingmarie sa...

Tänk om det är som så att du haft detta länge. Att det är "normalt" för dig. Kan det vara så? Det är ju som blodprover.
Där är normalvärdena baserade på unga män någon gång på 50-talet eller när dte var.
Jag har kollat mina värden när jag mår riktigt bra och de är INTE inom "normalvärdena".
En fundering bara. Bra med fler second opinion hur som helst tror jag.

anneliten sa...

Ingmarie, jag tror inte det. "Ödem av stor utbredning" är nog inget jag alltid har haft. Däremot börjar jag tro att det kanske fanns där ett bra tag innan den där dagen på Solvalla. Jag hade ju lite svårt att andas ibland. Inte bara när du och jag var i poolen. Imorgon ska jag cykla.

LOPARJANNE sa...

Tråkigt när inte resultatsvaren är positiva! Jag höll tummarna för dig och fortsätter sälvklart med det tills allt är bra... Hoppas också nu att EKG:t går bra och att du får tummen upp snart.

anneliten sa...

Janne, jag hade nog ställt in mig på tummen upp efter magnetröntgen, nu blev det inte så. Ett par dagar senare har jag hunnit hämta mig och accepterat att det tar en stund till innan friskförklaring. Alla tummar som hålls uppskattas!