onsdag 18 september 2013

Tio poäng

Jag är ingen perfektionist. Jag tror inte det i alla fall. I alla fall inte för det mesta. Ändå kryper det i den gamla tränarsjälen när jag ser bilder på diverse bloggar på (vuxna) tjejer som står på händer. Jag vill gå fram och putta till huvudet lite. Förklara hur man håller armarna. Få bort svanken. Jo visst har någon påpekat för mig att ett yoga-handstående inte är och inte ska vara samma sak som ett fulländat handstående hos en tävlingsgymnast. Men ändå. Jag vill rätta till.

Sedan skärper jag mig. Det är ju as-imponerande att kunna stå på händer som vuxen. Det krävs styrka lite överallt för att hålla upp en vuxen kropp, och det krävs en balans som de flesta aldrig har haft eller (som i mitt fall) har tappat bort på vägen ur barndomen. Det blir helt enkelt tio poäng till alla som kan. Vare sig de svankar eller sjunker ner lite i axlarna.

4 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Kan du handstående??? Shit, kan man få dig som PT? Jag behöver liksom lära mig, det är ju bara tre månader till julafton då jag ska kunna det där! Synd att du är så långt bort bara....

Anonym sa...

Jag kan stå mot vägg.
Jag är stolt bara över det faktum att jag vågar ta i och ta mig upp mot väggen. Hihi! :-)

Lisa sa...

Jag kan knappt stå mot en vägg. Eller, jag vågar inte ens testa! Klart att du anmärker dig på folk som gör "fel". Det är ju nästan likadant som när an ser folk hänga som hängmattor med svanken när de står i plankan... Man vill bara gå fram och peta upp deras mage ;)

anneliten sa...

Anna, du grejar det säkert.

Rund, mot en vägg är en bra början.

Lisa, håller med - man ser en del kassa plankor :-)