onsdag 8 januari 2014

Större bälte

Jag plumsar i poolen bredvid Lisa. I ett vattenlöparbälte jag har på långlån från Ingmarie. Tänker att jag nog snart får spänna ut bältet lite. För att få plats. Kortisonet gör saker med min kropp.

Jag är, och har varit, ganska sträng mot mig själv när det gäller sockret. Motivationen är stark. Jag vill ju göra allt jag kan för att undvika diabetes. Inte en enda semesterglass för min del. Och Thai-mat har jag låtit bli (jo, den kan vara väldigt sockrig faktsikt). Men Nutella Calzone, som erbjöds på vissa Aussie-restaurangers efterrättsmeny, hade jag nog inte fallit för ens i vanliga fall. Hursomhelst. Jag tycker jag varit rätt konsekvent. Och viktmässigt har nog inte mycket hänt. Men fördelningsmässigt... Ett par extra centimeter i midjan. Minst. Ja ja, då vet jag att kortisonet gör något i alla fall.

Dessert calzone with Nutella filling & vanilla ice-cream
En lånad bild. För jag beställde aldrig någon Nutella Calzone.

Kortison lagrar fett i buken. Det är inte nyttigt. Så sluta stressa där ute.

8 kommentarer:

Ingmarie sa...

Och om man stressar så bör man försöka kompensera/coola ner det på något vis för att få balans. :-)

Lennart sa...

Jag kom precis hem från en 5 km promenad. Jag tar alltid en promenad på ca 5 km när jag har vilodag. Det tror jag är nyttigt. Om du inte gör det så kanske det kan vara något. Det är lågpuls och ganska avstressande :-).

anneliten sa...

Ingmarie, yoga och meditation... ;-)

Lennart, hmm. Jag har gått och gått och gått alltsedan jag kom hem från sjukhuset i maj. Det är jättenyttigt. Och det är ungefär vad läkarna tillåter. Men jag vill mer. Wet vest - som jag körde idag, är också lågpuls (om man inte kör jättehårt) men känns ändå lite mer som träning.

Snorkkis sa...

Inte kul att märka hur kroppen påverkas av medicinering. Men klokt att hålla koll. Inte helt lätt gissar jag.

bureborn sa...

Läste på lite om kortison - listan över biverkningar var verkligen inte rolig läsning. Men så är det ju också en kraftfull medicin ur positiv synvinkel.
Jag kämpar just med att minska mitt sötsaksintag. Antagligen därför den där nutella calzonen ser så god ut... :-)

anneliten sa...

Snorkkis, nä, inte kul. Men det går bättre och jag märker mindre än jag trodde. Ironiskt nog har jag ägnat mig åt Cushings sjukdom (endogen överproduktion av kortison) och visat hemska power points med bilder på kvinnor med smala armar och ben (inga muskler) och stor buk och buffalo hump mellan skulderbladen.

Bureborn, jag är mer motiverad än någonsin att inte äta socker - den delen går bra. Vitt bröd (som ju nästan är socker) är svårare att låta bli.

Ingmarie sa...

T.ex yoga och meditation men även en så "enkel" sak som att andas rätt.:-)
En del blir lugna av att klappa en katt/hund/häst.
Bara man hittar NÅGOT. :-)

anneliten sa...

Ingmarie, lugna löppass gjorde "det" för mig förut. Promenader kan göra det nu. Och yoga.