onsdag 19 mars 2014

Har jag sprungit idag?

Vardagsmotion var ju den motion jag skulle ägna mig åt. Jag har egentligen inte alls svårt för det. Om tillfälle bjuds vill säga. Jag åker sällan hiss. Jag förundras över de till synes friska människor som står i kö till rulltrappan när det finns en vanlig - helt utan kö.

Men ändå. Om tillfälle inte bjuds? Om jag jobbar hemifrån - hur aktiv är jag då? Och hur mycket sitter jag egentligen? Fastklistrad framför datorn. Fast på möten. Är jag egentligen en så duktig vardagsmotionär som jag tror?

Jag bestämmer mig för att testa. Klickar hem en "polar loop". En armbandsgrunka som mäter fysisk aktivitet. Tänker att den kan ge mig en del svar. Tänker att den kan stimulera mig till mer. Göra vardagsmotionen roligare. Nu är det den allra första trevande dagen idag, så det är inte läge för någon recension. Bara läge för en intressant upptäckt - enligt loopen springer jag! Till tåget. Från tåget. Min käre P påstår att jag alltid spurtar när vi börjar närma oss stationen. Eller vårt hus. Nästan framme ökar jag tempot säger han. Loopen håller med. Den noterar 45 av mina 90 minuter av (transport)promenerande som löpning (i alla fall ser symbolen ut som en löpare). Schhh... Säg inget till Dr. H.

7 kommentarer:

Lisa sa...

Hehe, ja för när du säger att du "joggar långpass" så springer du ju jäkligt fort. Så det stämmer nog. Din uppfattning av fart är kanske sned?:)

Rund är också en form! sa...

Hihi! Hoppsan.... ;-)

Unknown sa...

Jag är inte ett dugg förvånad, vi går alla i lite olika takt. Blev lite nyfiken på att testa, "mamma varför springer du?"
Det kanske är sant ;-)

Erik sa...

Freja har ungefär samma agerande när vi börjar närma oss porten hemma på Söder. Kanske har ni inspirerat varandra.

anneliten sa...

Lisa, nåja, riktigt så fort går det inte. Särskilt inte nu när jag uppat betablockaden. Flås flås.

Rund, hoppsan kan man kanske säga. Eller att polar underdriver :-)

Karin, nu känner jag mig lite trög...

Erik, Freja och jag är kompatibla. Jag längtar.

bureborn sa...

Den där löpningen skulle kunna leda till mycket livliga diskussioner på jogg.se coh andra löparcommunities. Frågan löpning/jogging/gång är alltid het. Har manicken - riktigt snygg för övrigt! - sagt att du springer så har du ju en objektiv teknisk bedömning. :-)

anneliten sa...

Bureborn, undrar en del över hur den mäter rent tekniskt ;-)