tisdag 20 januari 2015

Att läsa en instruktion

Jag borde kunna läsa en instruktion inför en medicinsk undersökning. En instruktion som är skriven för vilken patient som helst. Man behöver absolut inte vara doktor i medicinsk vetenskap (vilket jag råkar vara) för att greja det. Man behöver bara vara läskunnig och hyfsat ordningsam (vilket jag tydligen inte är). Så ordningsam att man faktiskt läser instruktioner i god tid.

Positronemissionstomografi imorgon. Det är tredje gången för mig. Första gången skötte jag mig exemplariskt (tror jag). Andra gången läste jag instruktionen för sent. Jag mindes från första gången att jag skulle fasta i 12 timmar innan undersökningen, men jag mindes INTE att alla måltider dagen innan skulle vara LCHF. Nu visade det sig som tur var att jag hade tillräckligt lågt blodsocker ändå. När det väl var dags att injicera det radioaktiva sockret, det som ska ge ifrån sig positroner och som inte vill konkurrera med sockret i blodet om att tas upp i intressanta celler.

Denna gång har jag duktigt levt på ägg, keso och tonfisk hela dagen. Eftersom jag minns min förra miss. Jag tar fram pappret för att kolla att det verkligen var 9 jag skulle vara där (i bekväma kläder och utan parfym och smycken - den instruktionen minns jag). Men VA? "Undvik all kroppsansträngning (t.ex gymnastik, träning etc) från och med två dygn före undersökningen" läser jag. DET minns jag inte från förra gången. Å andra sidan hade jag träningsförbud då, så det löste sig väl av sig självt. Undrar om den där PET-grunkan märker att jag sprang igår...

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Gjorde den det? :-O

Erik sa...

Din inställning är skön. Så är det bara!

anneliten sa...

Ingmarie, ingen aning. Av någon anledning tar det ju en vecka innan doktorn hinner tolka...

Erik, :-)