måndag 15 juni 2015

Spurt mot midsommar

Pyttsan vad lätt tänkte jag då. 100 pass innan midsommar - det är ju knappt en utmaning. Nu sitter jag här och räknar och kontrollräknar. Och hur jag än vrider och vänder på det har jag fem pass kvar och fem dagar kvar att göra dem på. Det går. Men någon marginal har jag inte fått till. Verkligen inte.

Hur blev det så här? Mars är en förklaring. Då var jag sjuk i tre (3!) veckor och fick till fem (5!) pass på hela månaden. Det säger sig självt att man kommer lite efter då. I maj hade jag hund ett tag och eftersom jag inte räknar promenader - hur långa eller intensiva de än är, blev det lite mindre med träning då. Annan träning fick liksom lite mindre plats. Och så förbjöds jag ju av maken att träna på min födelsedag... Vilket senare visade sig vara en order från K, som med marginal klarar sina hundra pass. Sabotage? Nåja, jag fick champagne och jordgubbar som plåster på träningsbristen.

Man får räkna lite hur man vill står det i beskrivningen av utmaningen. Men en grundregel kan vara att passet ska vara minst 30 minuter och kräva dusch efteråt tycker utmanaren. Flera pass om dagen kan man absolut räkna står det också. Jag tränar ofta dubbelpass. Väldigt ofta. Spinning följt av CXworx till exempel. Men jag har valt att i mina egna regler, trots att vart och ett av passen är 30 minuter eller längre, räkna dubbelpassen som ett pass. För det blir ju bara en dusch. 100 "efter träning-duschar" innan midsommar - det är min variant av utmaning. Hade jag istället räknat dubbelpassen som två - då hade jag förstås varit i mål för lääänge sedan...

Men bortförklaringar är inte min grej. Inte alls. Så nu kör vi. Snart är det midsommar.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

En utmaning är inte en utmaning om den inte utmanar. ;-) Det där grejar du!

anneliten sa...

Precis så Ingmarie - jag tyckte inte det kändes så utmanande i januari så då gick jag inte med i "eventet. Men nu - nu är det en utmaning :-)

anneliten sa...

Och grejade det gjorde jag, även om det blev utmanande på slutet :-)