söndag 6 september 2015

Magiskt?

Magiskt. Ett tag var allting magiskt. I blog-texter och på facebook. Inflation i magi liksom. Det tycks ha mattats av lite nu.

Men så börjar jag med Pilates. Och utsätts för den magiska cirkeln. Vad som är magiskt med den vet jag inte. Mer än att den ger djävulsk träningsvärk. Inte på något magiskt sätt. Vi jobbar oss till den.

Men så börjar jag att sticka. Eller börjar och börjar. Tar upp igen efter lång bortavaro. Denna gång med internet som inspiration och läromästare. Jag läser om magiska loopar. Jag blir sugen att prova. Det funkar. Men magiskt? Nä. Bara smart.

Magisk loop. I stickvärlden är det en omskrivning för att sticka runt på en lång rundsticka. Slippa strumpstickor. Jag tittar på Youtube-klipp för att lära mig hur. Jag provar själv. På en mössa till en liten kille (garter ear flap hat). Det funkar jättebra.

5 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Hahaha! Jag känner mig lite träffad här. *harkel*
Använder nog "magiskt" rätt ofta... Jag ber om ursäkt! ;-)

Kram M

anneliten sa...

Rund, om det känns magiskt så är det magiskt ;-) Har nog inte tänkt på det så mycket i just din blog. Och absolut inget att be om ursäkt för.

Anna (orka mera) sa...

Det är roligt ned alla trend-ord i språket. Ibland hakar man på och ibland retar man sig... Men det var väl ungefär samtidigt med det magiska som luften hela tiden var krispig? Sedan en tid skriver alla EN istället för MAN och plötsligt känns alla som värmlänningar :) En kan bli lite förvirrad...

Ingmarie sa...

Jag har nog missat just det ordet. ;-) Men eftersom jag är en slow starter kanske jag ska köra en drive nu. ;-) Fin mössa!

anneliten sa...

Anna, värmlänningar får skriva "en" istället för "man" - det är lite gulligt :-)

Ingmarie, jag har nog läst ett och annat "magiskt" hos dig för ett par år sedan - du kan ha varit en trendsetter :-) Jag retar mig inte på det - det är bara ett observandum.