måndag 2 november 2015

Vill inte riktigt fatta

Ena stunden mår jag illa. I nästa stund skriker min kropp efter snabb energi och tycker att mandelsmör direkt ur burken är väldigt lockande.

Efter en väldigt långsam och försiktig löprunda är jag knäsvag och matt på ett sätt som känns främmande för mig. Inte trött på det sättet man ska vara efter träning. Trött på ett orkeslöst sätt.

Jag vill inte riktigt fatta att jag inte kan träna på som jag vill. Egentligen förstår jag ju varför. Förklaringen är enkel. Det är min kropp som inte riktigt vill förstå att den måste producera eget kortisol - nu när tillförseln utifrån trappas ner. Jag vet att det kan ta tid. Jag vet att man kan bli trött och håglös. Ändå vill jag inte fatta.

Lite motsträvigt skriver jag ett sms. Jag pallar nog inte cirkelträning på ett tag skriver jag. Och skickar till min cirkelträningskompanjon. Jag lovar återkomma när kroppen fattat. Tills dess får det bli lugn träning. (Att gå på cirkelträning och mesa är inte min grej).

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hu, "detox" är inga roliga grejer! Även om slutresultatet ju är positivt = att slippa knapra piller med biverkaningar. Hur lång tid tar det innan nu trappat ner helt på kortisonet?

Anonym sa...

Instämmer förövrigt i tesen att mesa och cirkelträning inte går ihop.

anneliten sa...

Bureborn, visste att du skulle förstå det där med mesa... Juldagen tar jag sista tabletten om inte läkaren ångrar sig. Slutade för ett år sedan, men fick börja om efter bara ett par veckor - det var tungt.

Ingmarie sa...

Låter kämpigt... Och jag antar att "alternativa" grejer för att stödja binjurarna inte är aktuellt?
Mesa är inget skoj men snart är du på köraförfulltbanan igen!

anneliten sa...

Ingmarie, nyfiken är jag ju alltid. Och skeptiker... Messa gärna förslag. Sneglat lite på adrenal yoga, men än har det inte blivit av.

Ingmarie sa...

Messat. :-)