fredag 1 april 2016

På med pjäxorna...

Jag springer i snöglopp till PT-Anna. Vi nöter teknik. I marklyft och knäböj behöver jag få upp hälarna lite för att få rätt vinklar och rätt teknik. Mina stela fotleder behöver lite hjälp... I marklyft känns dessutom armarna för korta. Armlängden är nog svår att göra något åt. Men fotlederna. Hälarna hamnar på varsin viktplatta. Och vips kommer jag djupt ner i en höftbred knäböj.

Än så länge har jag inte vågat mig in i gymmets avdelning för fria vikter. Men jag ska. Det är det som är målet med teknikträningen hos PT-Anna. "Men ser det inte ganska fånigt ut att sätta vikter under fötterna" undrar jag. PT-Anna skrattar lite. "Alternativet är slalompjäxor" säger hon. Hmm.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Fast slalompjäxor gör väl fotlederna helt oböjliga? Öva att sitta på huk! Säker på att du vet hur man gör men jag har både förklaring ochar bild på min blogg. :-)

bureborn sa...

De som lyfter tungt på mitt gym har såna där speciella lyftarskor med lite klack. De påstår att skorna är till för att de ska stå stadigt, men jag tror det är viktskiveeffekten under hälarna de är ute efter.
Jag röstar dock för att du följer Ingmaries tips. Huksittande är supereffektiv rörlighetsträning för stela fotleder.

Rund är också en form! sa...

Risken är att du drar till dig MER uppmärksamhet om du stapplar in på gymmet med pjäxor. Så lägg du lite diskret ut viktplattorna. ;-)

anneliten sa...

Ingmarie och Bureborn, tror tyvärr inte huksittande hjälper så mycket - jag har broskbildning i fotlederna (i alla fall enligt Guru-Danne :-)). Men det skadar förstås inte att pröva...

Rund, jo, jag är inne på din linje där :-) Enligt PTn ska det finnas några träbitar på gymmet för sådana som mig (eftersom jag tydligen inte är ensam om problemet). På body pump har jag börjat sätta viktplattor under fötterna och får till mycket djupare knäböj utan att sätta fötterna långt utanför höfterna.

Lisa sa...

Men så spännande med en PT! Och ja, vikter under föttern är standard. Hehe. Körde med sådana förut (när jag tränade med de snabba rackarna hehe) och jag har inte ens någon broskbildning. Är bara pinsamt stel;)