tisdag 23 augusti 2016

Så många gånger har jag lovat...

...mig själv att yoga mera. Det är ju skönt ju. Jag behöver det. Ändå blir det inte av.

I våras stängde jag ner mitt YogaGlo-konto efter att ha betalat månad ut och månad in - i flera år faktiskt, utan att egentligen använda... I maj fick jag för mig att Yogobe kanske var något för mig. Dyrare än YogaGlo...

Nu sitter jag här med insikten att jag betalat 189 kr/månad sedan i maj. Och yogat en (1) gång. Varför blir det inte av? Varför tänker jag att "i morgon - då ska jag"? Så funkar jag ju inte när det gäller annan träning. Annan träning blir (oftast) av, vare sig den är hemma eller "på lokal".

Jag stänger ner Yogobe-kontot. Jag bestämmer mig för att den tid som är kvar på abonnemanget ska jag utnyttja. Jag rullar ut mattan. Letar reda på ett pass för stela löpare.

Det är ju skönt ju. Jag behöver det. VARFÖR blir det inte av? 

8 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Har också jättesvårt att få till hemmayoga. Vet inte varför. Ett tag gjorde jag det VARJE morgon i typ ett halvår. Kunde inte förstå hur folk kunde gå upp utan att yoga... Nu förstår jag inte hur jag lyckades få ihop det :)

anneliten sa...

Nu blir jag nyfiken Anna - varför slutade du? Och märkte du någon skillnad medan du höll på? Yogobe påstår att man blir en bättre löpare... ;-)

L sa...

Du behöver hitta en bra studio. Det är mitt enda sätt, hemmayoga får jag tyvärr aldrig till.

bureborn sa...

Känner så väl igen mig! Även om jag lyckades stoppa mig själv innan jag påbörjae ett yogaabonnemang. :-)
Hemmaträning i form av löpning, cykling, skidor går bra. Övrigt: typ yoga och styrka rinner ut i sanden efter ett par gånger. Nu tror jag faktiskt att jag gett upp de intentionerna för gott och insett att för mig krävs uppstyrds träningstillfällen för att sånt ska bli av.

anneliten sa...

Lisa, eftersom jag inte ser yoga som "riktigt" träning av någon anledning så har jag svårt att slösa tillfällen då jag hinner ta mig iväg på pass på yoga. Återstår hemma. Men ganska rätt har du, för under en period yogade jag väldigt regelbundet - när jag jobbade på ett annat ställe och yogan fanns direkt efter jobbet bara en hissfärd bort :-)

Bureborn, Jag har faktiskt kommit så långt att jag får till styrkan i makens garage-gym eller med kettle bells utomhus. Framsteg!

Ingmarie sa...

Yoga med en datorskärm har aldrig lockat mig. Jag bara gör. Ibland blir det superkort, ibland längre. Men jag gör. För jag har lärt mig att jag mår bra av det. :-) Har du inget yogahak i närheten? På det (förhoppningsvis) framtida gymet finns en del att välja på. :-)

anneliten sa...

Ingmarie, jo jag ska nog försöka med "bara gör" när abonnemanget tar slut. Men jag kan ju inte riktigt lika mycket som du... Tycker det är bra med någon som pratar om hur man ska hålla kroppen och så... Jag misstänker också att jag, när jag kör själv, kommer att undvika vissa övningar som känns besvärliga (men nyttiga). Så har det varit när jag haft den approachen tidigare. Men ska som sagt testa. På lokal tycker jag det känns slöseri att yoga - det finns så mycket annat att göra då :-) Som sagt jag lyckas inte få den prioriterad i mitt sinne.

Igår gjorde jag en serie för fötter och vader - gör skitont i mina stela fotleder. Men känns nyttigt. Ska göra den några gånger så att jag lär mig den.

Anna (Orka mera) sa...

Jag föll ur rutinen bara. Kommer inte ihåg varför, det var säkert någon semester som kom emellan. Annars stod jag på mattan 06.00 varje morgon. Lika självklart när man är inne i det som det är svårt att förstå när man inte är det... Men jag yogar ju fortfarande, dock inte lika regelbundet och aldrig kl 06.00. För löpningen gör det underverk på så sätt att jag inte blir så där stel som jag annars lätt blir. Det smörjer liksom igång ben och höfter så jag känner mig som 25 istället för 85... Dessutom är det bra för bålstyrkan och stabiliteten. Hade inte velat vara utan det helt! Och hoppas jag hittar tillbaka till morgonrutinen vad det lider...