lördag 5 februari 2011

Några bilder av Indien

Kor. De hör till bilden av Indien. Och bilden stämmer på Ahmedabad. De flesta är vita och går lösa lite överallt. Dessa bruna och med pärlband dekorerade står bundna bredvid motorcyklarna. På muren bakom (syns inte) har någon satt upp komockorna på väggen. Med tydliga handavtryck. Jag gissar att de ska torkas och användas till något. Bränsle?

Skillnader mellan kvinnor och män. Inte så underligt att endast min manliga kollega, med lånad kvinnoschjal på huvudet, får gå in i en religös gravkammare. Sådan är ju religionen ofta. I vardagslivet anpassar sig åtminstone medelklassen snabbt till vissa västerländska seder och levnadsätt - inte alltid av godo kanske. Könsroller tycks se ut ungefär som hos oss på 60-talet. En TV-serie annonseras på billboards. Affischen visar en man som bär på ett barn samtidigt som han stryker och seriens titel är "A wifeless life". En komedi. En man som tar hand om hem och barn är lustigt.

Skumpig hemfärd i en Riksha. Trafiken är verkligen brutal. Trafikregler är svåra att urskilja för en västerlänning som jag. Bilar, motorcyklar, kameler - allt i en salig och mycket tät röra. Ändå sker få olyckor. Jag har inte sett någon trafikskola eller övningsköringsskylt. Undrar hur man lär sig.

3 kommentarer:

Thomas sa...

Det ser väldigt mycket Indien ut... om man säger så :-)

Jättefint!

anneliten sa...

Thomas, jag tycker Indien är ett spännande land - tyvärr har jag inte upplevt så mycket mer än Ahmedabad, som ligger i halvöken-landskap. men där har jag å andra sidan varit fem-sex gånger.

Miss Agda sa...

Spännande läsning! Dina jobbresor är något mer av ett äventyr än mina till Helsingfors och Oslo... :)