onsdag 20 april 2011

Ätorsaker

En bra ätorsak är att fylla näringsbehovet. Äta bör man annars dör man.

För ganska många finns nog fler ätorsaker än att mota hunger och tillföra näring. För att det är gott till exempel. Eller som tröst/belöning. Kanske för att inte såra någon som bjuder.

Själv småäter och skåpäter jag gärna när jag är lite trött, men ändå behöver koncentrera mig. Som nu ikväll till exempel. Ikväll har jag suttit vid köksbordet och författat en rapport över dagens besök hos finländskt företag. Eftersom klockan ringde 4.30 i morse (och jag sov dåligt just för att jag visste att jag skulle upp tidigt och inte fick försova mig) så är jag rätt mosig. Den låga energinivån försöker jag, utan att egentligen tänka, bota med att stoppa diverse ätbart i munnen. Tills jag inser vad jag håller på med. Tills jag inser att enda boten är sömn. God natt!

4 kommentarer:

Lisa sa...

Visst är det så! När man har mat tillgängligt så äter man. Men det är ju helt klart värre att vara hungrig och inte ha tid att stoppa nåt i sig!

Har själv problem med småätande- frukt, skorpor, mackor, godis slinker ner med ca en timmes mellanrum i skolan/på jobbet och hemma- tänderna klagar!

camilla sa...

Alltid nyttigt att ha en insikt om varför. Oftast är det ju faktiskt inte ren hunger som gör att vi äter...

Daniel sa...

Hoppas du sov gott och grattis på din namnsdag idag! Fira med något gott tycker jag! Det är också en ätorsak! ;)

anneliten sa...

Lisa, tre mål mat och ett par tre mellanmål - så blir det nästan aldrig för mig. Men teorin kan jag.

Camilla, nej om vi skulle låta hungern styra då skulle det se annorlunda ut med övervikt och så.

Daniel, tack! Ingen annan har nämnt något om någon namnsdag...