måndag 28 maj 2012

Paradox

Man kan inte vara på topp jämt. Om man var det skulle topp inte kännas topp.

Förutsättningarna för ett bra pass finns där. Jo jag tycker om body pump. Och Les Mills body pump release 82 är färsk. Samma gamla övningar såklart - hur lätt är det att förnya ett 82 releaser gammalt koncept? Men musiken är ny och det känns ändå ganska fräscht. Instruktören är min favorit - Sofie. Upplagt. Ändå känner jag mig avslagen och oinspirerad.

Under uppvärmningslåten mår jag lite illa. Jag tänker till och med att jag kanske ska lägga ner. Bära tillbaka vikterna och ställa undan brädan. Vinka till Sofie. Hmm. Jag bestämmer mig för att ta en låt i taget, kanske eventuellt möjligen med lite snällare viktval.

Illamåendet lättar. Vips kopplar autopiloten på. Vips har jag kört nästan hela passet. Med lagom utmanande vikter och utan att fega. Jag är grymt nöjd och lägger lite extra krut på maglåten - sista muskelgruppen innan stretch.

När jag kommer hem fixar jag en god kycklingsallad med ädelost och hallondressing och tvättar alla övervåningens fönster. Utom tjejernas - istället visar jag dem hur. Utan träningspass tvivlar jag på att fönstertvättarenergi funnits där. En paradox kan man tycka, men det händer igen och igen. När jag gör av med (tränings)energi så orkar jag mer.

 

3 kommentarer:

Daniel sa...

Va? Gillar du Body Pump? Det har jag missat! ;)
Härligt att det ger dig så mycket energi tillbaka! Får kanske själv testa det där någon gång.....

Sara sa...

Det är ju precis så det är. Ibland undrar mina soffpotatisar till kollegor hur jag orkar vara så energisk och göra så mycket trots att jag tränar så mycket. Men det ju för att jag tränar som jag har enrgi till allt det andra!

anneliten sa...

Daniel, ja det är verkligen min grej.

Sara, precis som med kärlek så får man mer ju mer man ger ut.