söndag 23 september 2012

Magert i skoparken

Medan andra visar upp digra löparskoparker är min ganska mager. Jag är visserligen galen i skor, men inte i just löparskor. Vanliga skor behöver jag många av för att matcha med klädsel. Eller behöver och behöver. Vill ha. Med löparskor är det annorlunda. Där är det funktion snarare än flärd som gäller. Löparskorna behöver matcha de olika pass jag gör.

Just nu är ju passen få, väldigt korta och i lugnt tempo. Men man kan ju drömma lite. Och planera.


Ett par drygt årsgamla Newton. Ett par ganska ny Adidas marathon 10. Det är vad jag har.

Newton har jag inte riktigt blivit kompis med trots en femtio-sextio mil tillsammans. Vad det är vet jag inte. Jag tycker att jag har fått till tekniken - men den känns ändå inte 100% naturlig. Adidas marathon älskar jag. Men jag inbillar mig att den skon blir aningen för tunn för mig för mängdträning. När jag så småningom är uppe i några mängder vill säga. Ingen av skorna känns särskilt lämplig för mina höstskogar - hala rötter, blöta stenhällar och frostiga löv kräver gott fäste.

Ett par mängdskor. Ett par terrängskor. Med den kompletteringen skulle min skopark kännas lagom mättad. Nu återstår bara att fundera ut vilka som kan passa.

Ett erkännande: jag har faktiskt ett par löparskor till - ett par Saucony fastwitch. Men de använder jag bara inomhus.

5 kommentarer:

bureborn sa...

Men du, har du inte ett par buggar också? Bättre terrängsko för hal och blöt höstskog finns knappt, tycker jag. Prova i alla fall!

anneliten sa...

Jo, jag har ett par bugs. jag har inte velat använda dem i skogen för att det är rätt mycket berghäll och trots allt så känns det som det sliter. Men å andra sidan börjar de bli gamla så jag kanske ska låta dem få en sista höst i skogen.

Lennart sa...

Jag har också Saucony fastwitch och jag använder de bara på bana (både inomhus och utomhus).

Kanske ska använda dom lite mer....

Staffan sa...

Lennart, jag tycker absolut du ska börja använda dina Fastwitch mera, det är ju SÅ mycket ROLIGARE med lättare skor. Varför inte på Hässelbyloppet?

Anneli, undrar vad du skulle tycka om Saucony Mirage. Jag använder tunnare Kinvaran som mängdskon men Mirage är något mera uppbyggd men ändå med samma principer med låg drop, och flexibilitet för foten. Terrängskor är inte min bästa gren men Adizero XT verkar trevliga och inte alltför tunna, Inov-skorna verkar grymma också i många trådar på Jogg.se

anneliten sa...

Lennart, jag älskar mina, men det har inte blivit så mycket löpband på sista tiden. Jag vill spara dem till det så att löpband känns liite roligare. Och så vill man ju ha rena skor så att man inte förstör banden för gymmet.

Staffan, Låter som ett bra tips. Jag hade ett par orange lite stabilare Saucony (minns inte vad de hette - något med grid?) för ganska länge sedan som funkade bra för mig - så jag kanske ska prova mirage.