tisdag 25 september 2012

Övertjocka

Jag har gjort en liten iakttagelse. Jag tror mig se en trend.

Tidigare såg man de övertjocka (jag vet inte varför men jag ogillar ordet fet) utförandes vattengympa. Det var nog i stort sett den enda träningsform som ansågs kunna utföras av människor bärandes på rejält mycket övervikt. Skonsamt för de redan överbelastade lederna liksom. Sällan såg man någon övertjock på en vanlig gym-klass. Eller i gymmets styrkedel. I alla fall inte på mitt gym. Och jag får väl begränsa spaningen dit.

På mitt gym har något förändrats. Flera kraftigt överviktiga går på klasser. Spinning, body pump och CXworx är ju de pass jag har koll på och där finns nu några flitiga riktigt stora deltagare. Fantastiskt bra tycker jag. Utmärkt att de övertjocka kan välja något annat än vattengympa. Om de vill. Och känna att de passar in.

Jag vill tro att mitt gym är ett representativt stickprov. Att det är en verklig trend jag ser. Min teori är att det är "Biggest Loser" som gjort skillnaden. Som visat att det går. Som förändrat allas vår bild.

6 kommentarer:

fitnesscoachen sa...

Jag tror du har rätt, och jag tycket också det är kanon! Folk ska få träna, och våga träna, vad de själva vill! :)

Tack för din kommentar hos mig, om du visste hur den värmde... :)

Löpning & Livet sa...

Ja, jag hoppas och tror också att det är så. Fint om bl ev har bidragit till något bra...

felicia sa...

du har nog rätt.. och fler icke-övertjocka kommer mer och mer på vattengympa =D är instruktör och dom tanterna (ja för de e fortfarande mest tanter) är inte tjocka, dom e starka och taggade till tusen =D

MarathonMia sa...

Fick höra på en föreläsning igår att vikt och skador inte har något samband, så jag hoppas att de tar sig ut i löpspåren också :) så jag kan få morsa ett löpar-hej.

Vad konstigt det kändes att skriva "de". Jag har ju själv varit där. Vad är jag nu? Jag är ju samma människa.

anneliten sa...

Fitnesscoachen, har du sett samma trend alltså? Kul i så fall.

Andréa, när jag först hörde talas om BL tänkte jag freak show (gotta sig i andras olycka liksom) - men det tycker jag inte det var. Det är väl inget favoritprogram, men jag tror ändå det gjorde lite nytta med att mänsklig-göra fetma om du förstår vad jag menar. Svårt och känsligt ämne det här.

Felicia, det är skitbra med vattengympa - men ännu bättre med valfrihet.

Mia, nu vet jag ju inte hur tjock du var men jag menar inte överviktiga, jag menar sjukligt feta. Sådana som får magsäcksoperationer om de vill (vilket jag tycker verkar hemskt trots att det hjälper många).

Lisa sa...

Samma sak gäller på sthlmsstads gym. Visst är det bra! Jag tror många tidigare höll sig borta från gym en pga en känsla av att inte "höra till". BL kan ha skapat mer acceptans!