söndag 14 oktober 2012

Tjuvlyssnar

Ett par av deltagarna på kvällens core-pass förhör ledar-Anna efter avslutad klass. Om basics. Jag tjuvlyssnar medan jag torkar av små-svettig matta och plockar ihop mina pinaler.

Anna fyller sina core pass med tydliga instruktioner. Hur man ska göra och hur det ska kännas. Hon brukar säga att det går att fuska sig igenom övningarna utan att stärka bålen särskilt mycket. Hon brukar uppmana oss att nu när vi ändå är på plats se till att vi får ut något av träningen. Det får vi bara om vi är supernoga med tekniken och väljer den nivå där vi orkar göra rätt.

Nybörjardeltagarna tycker inte att de riktigt hittar magmusklerna. Anna förklarar tålmodigt. Om indragna navlar, svank tryckt mot underlaget, blygdben som strävar mot bröstben. Och så vidare.

Den ena tjejen berättar att hon också börjat med body pump, men att hon får ont i ryggen. "Jag tycker nog inte du ska gå på pump innan du har koll på din core-muskulatur" utbrister Anna spontant. Där och då växer Anna, som också är body pump instruktör, ännu mer i min aktning. Och jag tänker att lite core kanske borde vara obligatoriskt. Som ett körkort inför body pump.

2 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Vilken hjälte till instruktör! Nog inte många som vågar säga så!

anneliten sa...

Näe, hon är tuff den där Anna.