tisdag 25 juni 2013

Lite yoga har väl ingen dött av

Någonstans i boken "The runner's guide to yoga" står det att man inte ska överdriva. En kvart kan vara lika lagom som en timme. Och när det är vilodag från löpningen så är det vilodag från yogan också. Jag har ju bara vilodagar nu men känner ändå att jag kan ge mig på lite yoga. Det kan väl inte vara värre än en promenad tänker jag. Om man tar det lugnt och så.

Jag tänker att jag ska komplettera promenaderna. Att jag ska välja "asanas" som passar mig. Mjuka upp min löparstela kropp (nej, den har inte blivit mjukare av vila) och stärka upp mina svagheter. I väntan på löpning. Jag bläddrar och väljer. Jag har svårt att välja bort. Allt verkar viktigt ur ett löparperspektiv. Men så är det ju en bok om yoga för just löpare.

 Jag känner igen i princip alla positioner (tack vare Vaike - min mesta yogalärare) och tror att jag vet ungefär hur de ska vara och kännas. Ändå känner jag mig som en bloody amatör. Det är en sak att lista asanas (ett yoga-ord som tydligen betyder "posture" - ställning) - men hur får man till det där flödet? Måste man inte ha flöde? Röra sig följsamt med andningen - in i och ut ur asanas. Äsch. Jag testar lite så får vi se. I värsta fall får det väl bli yoga-DVDn från Casall igen.

Min långa lista. Inte alla varje gång tror jag.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Äsch för fasen, när jag körde yoga hemma så tänkte jag inte så mkt på flöde. Ibland känns det bara så krystat när man ska andas i takt med någon annan tycker jag! A for effort får du i alla fall av mig bara för intentionen! :)

anneliten sa...

Lisa, själv gillar jag när det blir flow... men det är klart bättre yoga utan flow än ingen yoga alls. Nu var visserligen Dr. Bengtsson tveksam till om jag kunde köra yoga. Han är så försiktig så...