tisdag 27 maj 2014

Hur KAN man välja den dagen?

När min vän berättade att hon skulle gifta sig blev jag jätteglad. När hon berättade att det skulle ske den 31 maj 2014 blev jag sur. Det är ju samma dag som Stockholm marathon ju! Hur KAN man välja den dagen? När hon berättade fanns det fortfarande visst hopp om att det "bara" var myokardit jag hade, och någonstans närde jag en liten dröm om att springa.

Min vän har inte bara valt maratondagen hon har valt Stockholm stadshus. En vigsel mitt under pågående mara... Jag råder henne att vara ute i god tid. Jag råder henne att lämna bilen hemma (hon är en av de få jag känner som allt som oftast tar bilen in i centrala stan - jag gör det väldigt sällan). "Tror du..." svarar hon lite småskeptiskt. JA. ABSOLUT. Det är bättre att ta pendeltåget och gå till stadshuset. Och vara ute i god tid för hur man än går måste man nog passera över maratonbanan. Det är mina råd.

"På grund av arbete med citybanan är pendeltågen mellan Årstaberg och Centralen inställda från onsdag kväll till måndag morgon..." förkunnar en röst i högtalaren på pendeltåget. Men! Hur ska min vän nu ta sig till vigseln? Och hur ska alla maratonlöpare som kommer söderifrån ta sig in. Och hur ska alla bröllops-gäster ta sig ut till festen. Hmm. Tunnelbanans röda linje lär bli smock-full. Hur kan banverket (eller vilka det nu är man ska skylla på) välja mara-helgen?

4 kommentarer:

Staffan sa...

Jadu, banverket får ju nu 4 dagar på sig att jobba, vad det nu är de ska göra, det är ju två år kvar eller mer innan citybanan öppnar...

Jag håller mig om att timingen är extra dålig, det är långhelg, många är lediga och vill åka in till stan och dessutom är det Stockholm marathon och din vän ska gifta sig :-) Hoppas allt löser sig för brudparet, gästerna och marathonlöparna! Jag tar bilen och tunnelbanan från Västertorp där vi bodde förut och är ute i god tid!

Lisa sa...

Fick du träningevärk av pumpen?...

Och ja. Det kan nog bli riktigt jäkla knivigt att ta sig till stadshuset på lördag. Kanske bäst att cykla?;)

Ingmarie sa...

Jag är inte ett dugg förvånad. SL är ju inte direkt känt för att tänka efter före...

anneliten sa...

Staffan, det är nog just för att det är helg de tänker att det stör mindre. Men maran är ju ett rätt stort evenemang. Skrämmande om inte maraorganisationen uppmärksammat.

Lisa, cykla låter som en god idé - om man inte har brudklänning på sig.

Ingmarie, kanske det är legitimt för SL att skylla på banverket denna gång? Men "någon" har definitivt inte tänkt så värst långt.