söndag 24 augusti 2014

By by för denna säsong

Eriksdalsbadet tycker att det är höst. Eller de tycker i alla fall att det är dags att stänga utebadet. Idag var sista chansen för utomhusplask. Och den tog vi, Lisa och jag.

På land har jag inget alls emot att springa själv men i vattnet vill jag helst ha en träningskompis. Det blir lätt tråkigt annars. Med någon att babbla med går tiden istället fort.

Lite sorgligt är det att sommarsäsongen med utomhusbassäng och tillräckligt varma sjöar redan är över. Men inomhus funkar bra det med. I alla fall om man har babbel-sällskap.

Som vattenlöpare får man ofta frågor - antingen undrar folk vad det är man gör (syns inte det?) eller så vill de köpa en likadan flytgrunka och vill veta var. På den första frågan svarar jag (eller vi - för jag vattenlöper sällan ensam) tålmodigt. På den andra har jag inget egentligt svar för jag "lånar" mitt bälte av Ingmarie sedan flera år. Det jag använder är från Speedo och kallas aqua fitness jog belt tror jag. Ett annat märke är Aquajogger.

Det är mödan väl värt  att leta rätt på ett bälte och börja vattenlöpa tycker jag. Men ganska snart behöver man nog hitta en kompis också. Annars kan det lätt bli lite tråkigt. I alla fall om man är som jag.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Jag har argumenterat med dem varje år om det där för jag tycker dte är skitkasst! "Förklaringen" är för lite personal. Jo men tjena... :-(

anneliten sa...

Ja, något om badvakter till skolklasser var det väl? Men håll söndagsöppet ute då tycker jag! Då är de flesta skolor stängda :-)