måndag 4 augusti 2014

Det är inte alls varmt att springa...

...om man gör det i sjön.

Wet vest. Till vattenlöpning. Som kudde på min sten. Samma sten som jag tappade en splitter ny iPhone 5S från för några veckor sedan. Rakt ner i sjön. Min nya iPhone 5C - den fina blå, får stanna väl undanstoppad i min badväska - i en ficka försedd med dragkedja.

Jag har traskat genom skogen. På andra sidan sjön ligger badet. Det man kan köra bil till. Till "min" sida måste man gå. Alltså får jag vara ganska ensam. Men bara ganska. Många barn tycker det är spännande att kolla om de kan simma över sjön. Alla klarar det. Inget övermod. Föräldrar som övervakar.

Jag tänker på artikeln jag läst i morgontidningen. Om det ökade antalet drunknade. Det är inte barnen. Det tycks mest vara vuxna män som överskattar sin förmåga. De kan simma. Men de har inte orken att simma långt i öppet vatten.

Egentligen är det min första arbetsdag. På eftermiddagen skolkar jag. Packar badväskan och går genom skogen till "min" sten. Solar. Läser bokcirkelboken "Veterinären". Springer i det ljumma vattnet. Ett par tjejer i gummibåt krockar nästan med mig. "Du springer" säger den ena förvånat. Ja. Smart tjej - det är långt ifrån alla som fattar.

4 kommentarer:

L sa...

Mmm, det låter härligt. Kombinationen av att jobba och att njuta av sommaraktiviteter. Antar att det är fördelen med att vara egen företagare. Att inte vara så styrd. Tänker att det kräver sin kvinna att disciplinera sig också....
Blir nog avundsjuk sen när jag är åter i ekorrhjulet.....

Snorkkis sa...

Att vattenspringa är nog det som är grejen nu. Alternativt som vi gjorde igår - springa med badplatsen som mål.

Ingmarie sa...

Bästa vattenlöpningsstället!
Det finns förresten bra vattentäta iPhonefodral. Väl investerade pengar. :-)

anneliten sa...

Lisa, man får passa på. Jag är visserligen "egen" men jag har uppdragsgivare med önskemål så idag var det ur-varmt kontor hela dagen.

Snorkkis, att springa till badet är inte dumt - men hur tog ni er hem?

Ingmarie, jo jag vet. Får väl skaffa sådant.