söndag 19 oktober 2014

30 minuter alltid

Jag träffar en man via ett konsultuppdrag jag har. När vi småpratar om annat än uppdraget hamnar vi i en diskussion om träning (underligt, eller hur...) och välmående och han hävdar bestämt att han har hittat nyckeln till just välmåendet. Eller i alla fall till sitt välmående. Vi är eniga - han och jag, att det nog kan vara rätt individuellt. Hans nyckel är 30 minuter rörelse varje dag. Löpning, promenad, styrka, inlines. Whatever han har lust med, bara det är 30 minuter. Varken mer eller mindre.

Jag tror 30-minutersregeln vara en ganska bra grej för mig. Om jag får modifiera det hela lite. Jag bestämmer mig genast för att se till att jag rör på mig på något sätt i 30 minuter de dagar jag inte tränar något annat. Men när jag tränar något får jag träna hur länge jag vill...

Jag bestämmer mig också för att vara nöjd med träningsveckan trots att den innehåller färre kilometer än på länge. Tre 30-minuterspass är allt som har fått plats (och lite yoga, spinning och pump). Så kan det bli när kalendern är fylld av annat. Men trettio minuter borde man väl kunna hitta i princip alla dagar?

Roligaste "träningen" i veckan: En timme Bollywood-dans med inspirerande instruktör - upptakten till en rolige 50-årsfest. Så himla kul. Och svettigt. (Ologgat i träningsdagboken - det var ju på skoj ju).

4 kommentarer:

Lisa sa...

Ja man är ju lite kräsen med vad man egentligen räknar som "träning". Allt är förstås relativt:) Det finns nog många som nöjt hade loggat Bollywood-dansen...:)
Vi kanske kan få till ett wetvestpass i veckan?

Anonym sa...

Häftigt med bollywoord! Att titta på alltså (för mig). Jag har INGEN taktkänsla.... Haha! Fast roligt hade det nog varit, för de runt omkring...! ;-)

(Nä, jag vet. Man ska inte bry sig).
Kram M

Ingmarie sa...

30 min varje dag är ett "måste" om du frågar mig. (Om man är hel/frisk vill säga) Och de dagar man tränar får man göra nästan hur länge man vill. Det får ju inte bli mer än vad kroppen för tillfället pallar. :-)

anneliten sa...

Lisa, jag var ombytt och duschade efteråt så kanske var Bollywood-skuttandet träning :-)

Rund, inte bry sig vad folk tänker har jag blivit bra på med åren :-)

Ingmarie, håller med! 30 min är verkligen ett minimum för rörelse. Men jag tror gränsen för vad jag räknar som träning är lite striktare än vad den egentligen behöver vara ur ett hälsoperspektiv.