söndag 12 oktober 2014

Hålla på plats

Om man är en dam eller en tjej så behöver man i de allra flesta fall hålla behagen på plats när man tränar. Behag förresten... Jag stryker genast det ordet - det känns sexistiskt. Jag byter till "bröst". Hålla brösten på plats. Löpare av kvinnligt kön behöver helt enkelt en bra sport-BH.

Jag vet inte om mina bröst är väldigt annorlunda från andras. Det jag vet är att de BHar som passar mig brukar försvinna från sortimentet. Det måste ju betyda att efterfrågan är liten. Och att jag är udda som efterfrågar just dessa modeller. Samma sak händer mig för både sport- och "vanliga" bysthållare.

Min absoluta favorit-sport-BH de senaste åren är en från Falke. Jag har fyra. Tre small och en medium. Medium köpte jag först av alla, när jag inte fattade att plagget nog skulle sitta ordentligt tight. Den i medium råkar vara den enda jag kan ha nu, med kortison-kilon på kroppen. Jag behöver alltså köpa fler.

Jag letar runt på några nät-shops. Inget napp. Väldigt lite Falke BHs över huvud taget och ingen som ser ut som min modell.

Jag stormar in på Runners store - för det är där jag köpt förrådet. Där hittar jag en som liknar de jag har, men det är helt klart inte samma. Den känns tunnare och är märkt med "low support". Det gör mig lite skeptisk. Planen är att springa. Planen är att det inte ska skumpa alltför mycket. Äh. Jag har bråttom. På kroken bredvid hänger en av mig ej beprövad Falke-modell. "High support" står det på den och den är rätt snygg - med dragkedja fram. Dragkedja kan nog vara bra tänker jag. Jag rycker åt mig båda två och rusar ut ur butiken 1 100 kr fattigare (det är dyrt att vara kvinnlig löpare).

Från vänster till höger: Gammal trotjänare som en gång var vit, ny "low support" och ny snygg "high support". Den senare inte stress-testad än så länge. Alla från Falke. Om de nya är lika bra som mina gamla så kommer jag att vara mycket nöjd.

Av olika anledningar råkade jag springa i "low support"-varianten idag. Jag tänkte inte en sekund på vilken BH jag hade. Alltså fungerar den bra för mig, som nuförtiden har betydligt mer att hålla på plats än "två pressade lingon på en bräda".

4 kommentarer:

Kari sa...

Jag säger bara två ord: Shock absorber. Sitter som betong.

Anna (orka mera) sa...

Och jag säger som Kari... Falke har jag inte testat!

anneliten sa...

Men! Varför säger ni "shock absorber" nu - när jag redan handlat upp alla BH-pengarna :-)

Ingmarie sa...

Mina absolut bästa är gamla och märkeslösa.Billiga var de också. :-)