söndag 5 oktober 2014

Rulla ut mattan och hämta fotfilen

Vad är det med mig och yoga? Vad är det med mig och hemmaträning? Jag vill yoga (tror jag) och det passar bra att göra det hemma. Jag har det jag behöver. Två yogamattor att välja på och obegränsad streamig av ypperlig yoga från YogaGlo. Som jag ju ändå betalar för. Ändå BLIR det inte.

Det är inte så att jag har särskilt svårt för att motivera mig till träning rent allmänt. Inte alls faktiskt. I nuläget får jag bromsa lite för att det inte ska bli för mycket för min lite ovana kropp. Helst vill jag springa, spinna eller köra styrka varje dag. Jag vill yoga också. Tror jag. Jag vet ju hur skönt det är. Och nyttigt. Ändå skjuter jag upp.

Lite samma sak är det med mig och fotvård. Det blir inte det heller.

För mig tror jag nyckeln ligger i att vissa saker man gör hemma kan man skjuta upp. Man har ingen egentlig tid att passa och jag tänker nog (lite halvt medvetet) att jag ska, men inte just nu. Jag tänker (lite halvt medvetet) att det nog funkar lika bra (eller kanske till och med bättre - vilket självbedrägeri!) att göra den där yogan eller ta det där fotbadet i morgon istället.

Jag har ännu inte gått så långt att jag lagt in fotbad i min kalender. Men yogan ligger där. På förutbestämda tider. Vi får se om det hjälper.

Fotfilen? Den går jag och hämtar nu. Eller om en stund. Eller kanske i morgon?

5 kommentarer:

L sa...

Du sätter huvudet på spiken. Jag är exakt likadan. Det är så mycket lättare att ta på sig springkläder och ge sig ut än att lägga ut yogamattan istället. Det blir inte av trots att det ju är så himla skönt.
Och fotvård, ja det vore härligt. Själv slarvar jag dessutom med att fixa fingernaglarna - i dessa tider när alla går på salong.

Hanna sa...

Det är så lätt att skjuta upp saker. Jag försöker bli bättre på att ta tag i saker på en gång istället. Går bra vissa dagar och andra dagar blir det pannkaka.

anneliten sa...

Lisa, visst är det underligt! Löpning utgår ju hemifrån, ändå blir det av. I alla fall för mig. Naglar är jag begåvad med av naturen så de behöver inte fixas, men fötterna - de börjar bli lite sorgliga nu när jag närmar mig 50. Och de är j så viktiga för löpningen :-)

Hanna, visst ska man göra så! Det är så jag tänker med min schemaläggning :-)

Ingmarie sa...

Jag är en hopplös hemmatränare. Men nu vet jag det och "utsätter" mig inte för att ens försöka. Yoga ser jag dock inte som "träning-träning". :-)

anneliten sa...

Ingmarie, jag tror det där med att Yoga är något annat än träning-träning kan vara en av nycklarna för mig. Jag vet att det är viktigt, nyttigt och skönt, men jag räknar det inte riktigt som träning.