fredag 23 januari 2015

Experiment

Alltså. Jag vill duscha efter att jag har tränat. Jag vill definitivt INTE gå och lägga mig med intorkad svett. Nä fy!

9.00 fredag morgon. Motsträvig kliver jag in hos sköterskan. Hon ska koppla på mig en sådan där Holter-grunka. Igen. En bärbar liten EKG-maskin. Denna gång är själva syftet att se vad som händer vid träning. Men man får inte duscha med grejerna och maskinen måste aktiveras av sköterskan och är automatiskt på i 24 timmar. Alltså stannar min dosa strax efter klockan 9 lördag morgon. Kan jag träna innan 9 lördag morgon undrar sköterskan? Så att jag får duscha efter. Känns inte så himla lockande om jag ska vara ärlig. Sovmorgonslördag känns rätt mycket bättre.

"Ja, det blev ju lite dumt det här" tycker sköterskan. Det hade varit bättre med mätning från noon till noon - träning vid 11 och dusch vid 12 typ. (Varför har vi inget ord för mitt på dagen på svenska? Å andra sidan har engelsmännen inget ord för månadsskifte - vad jag vet). Men nu är det som det är och kö-tiden för en ny start-tid är låååång. Bit ihop. Gör.

"Men vi kan göra ett experiment" säger sköterskan. Hon förstår vad lördagsmorgnar är. Och hon tycker (utifrån vad folk råkat göra med sina grejer - utan att förstöra mätningen) att det borde gå att ta av elektroderna, duscha och sätta på nya. Utan att stänga av manicken. Bara koppla loss sig och lägga den åt sidan en stund. Ingen har provat (med flit) vad hon vet. Men hon tycker som sagt att det borde gå. OK säger jag. Jag får med mig några extra klisterlappar. Går det inte så går det inte. Men då är förhoppningsvis i alla fall träningen inspelad. Och det var ju det som var syftet.

Sagt och gjort. Upp på löpbandet. Några mesiga men svettiga intervaller. Bort med elektroder. In i dusch. På med nya elektroder. Mitt i prick över märkena efter de gamla sätter jag dem. Plätt-lätt. Detta kan ju bara inte gå fel. Och jag hoppas att mitt hjärta skött sig...

Hur svårt kan det vara? Men hur var det nu med höger och vänster? Min höger eller sköterskans höger...

6 kommentarer:

Johanna sa...

Minns det där dilemmat... :/ Jag hade i och för sig start- och sluttid mitt på dagen, men skulle ha in två löppass under mina 24 timmar så det blev ett kvällspass utan dusch och ett morgonpass (följt av jobb) utan dusch innan jag tog av den. Men jag sprang inte så jättesnabbt så jag blev inte så jättesvettig ;)

Ingmarie sa...

Borde ju vara superbra att göra så där! Men konstigt de inte uppfunnit några dusch- och svettvänliga elektroder! :-)O (???)

L sa...

Tänk så bra att de mäter under träning!

Anna (orka mera) sa...

Haha, inser att jag är lite äcklig. När svetten torkat kan jag lätt glömma bort den och gå och lägga mig. Hade inte haft några bekymmer alls med 9-9 mätning :)A

Löpning & Livet sa...

Jag föredrar absolut att duscha efter (svettig) träning, men ibland är jag för lat och tänker att jag ändå blir lite svettig när jag sover (inklämd bland barn och sånt) och ändå vill duscha på morgonen. Och jag har nog blivit ner lat/äcklig på senare tid för nu jobbar jag ju tom efter lite lunchträning utan dusch 😊

Spännande grej det där föresten! Hoppas den ger dig goda besked.

anneliten sa...

Johanna, att dessutom gå och jobba svettig - det hade jag INTE klarat.

Ingmarie, jag har svårt att se att det inte skulle funka (om inte manicken har någon "jag får ingen signal alltså stänger jag av-funktion" och det tror jag inte den har.

Lisa, jo ett av syftena är EKG under normalt liv och för vissa är det träning :-)

Anna, det kan inte jag för jag luktar då. Nog värre nu än när jag var yngre när jag tänker efter.

Andrea (och Anna), jag tvivlar på att ni är lika bra på att svettas som jag :-)