tisdag 5 januari 2010

Bränsle - snabbt och enkelt


Miss Agda tipsar om snabba och enkla kesopannkakor. Jag kontrar med den snabbaste maten i mitt kök - pasta pesto. Jag gör egen pesto - det är så himla mycket godare - och sparar i stora lass i kylen (håller någon vecka) eller i frysen (håller månader). Koka pasta och lägg i önskad mängd pesto (direkt från frysen funkar fint, pastan är ju varm). Servera med någon grönsak. Blir kanske mer kolhydrat än protein, men det kan man ju behöva ibland, exempelvis när man tömt musklerna på glykogen.

Till en mindre sats än den jag brukar göra:
1 stor kruka basilika (eller två små)
50 gram pinjenötter
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja (knappt tror jag, jag går efter konsistensen här)
2 dl nyriven parmensan
salt (+lite svartpeppar)

Finhacka pinjenötter och basilikablad i matberedare/med mixerstav. Tillsätt vitlök och parmensan. Mixa ner olivoljan lite i taget tills konsistensen är ganska lös. Smaka av med salt.

4 kommentarer:

Petra sa...

Hemmagjord pesto är oslagbart gott! Mina italienska köttbullar med pasta och tomatsås är en annan snabb favorit som med fördel äts efter ett långpass. Receptet finns här: http://blogg.svd.se/maratonbloggen?id=17454

Mikkan sa...

Visst är det bland det bästa som finns! Problemet är bara att när den är nygjord så går alla och nallar i kylen hela tiden, så det tar slut direkt... ;) http://njutmaten.blogspot.com/2009/07/pesto-under-regntunga-moln.html

anneliten sa...

Petra, jag ska definitivt testa. Har vargar (tonåringar) hemma som klagar på för lite köttbullar...

Mikaela, kul att du hittat min blogg. Är det inte lite mystiskt - jag hittade din blogg precis innan jag skrev om peston! Jag ska definitivt glutta fler gånger. Bra mat är viktigt!

Miss Agda sa...

Tack för receptet. Jag älskar pesto, men har aldrig gjort det själv. Det ska det nu bli ändring på :)