söndag 7 februari 2010

En ny vana

En gång, två gånger, vana. För tredje helgen i rad sprang jag mitt långpass med Ingmarie. Helt klart vanebildande! Nu när underlaget lätt får mig på dåligt humör är det bra med en distraktion som får tiden att gå och passet att kännas uthärdligt. Med Ingmarie som sällskap blir det inte bara uthärdligt, det blir njutbart.

Denna söndag hade vi lite logistiska nötter att knäcka för att få till det. Plan A blev plan B som blev plan C. Ingmarie skulle springa kort för att spara lår och fot - max 60 minuter hette det och sedan "wet-westa" i Eriksdalsbadet. Ingmarie alltså, inte jag. Jag skulle springa andra halvan av långpasset själv var tanken. Hela två timmar gav hon mig, fröken Nilsson. Jag behövde bara göra en kort ensam lov längs Ringvägen för att få ihop mina 25 kilometer. Jag satte inte ner mina dubbade skor på Hornsgatan - jag lovar.

Särskilt ensamt var det nu inte på Ringvägen. Nära Zinkensdamm kryllade det av grön-vit-randiga halsdukar - bandy på gång? Hursomhelst en utmaning i kryssningsteknik för en löpare som mig.

Liten fotopaus. Ingmarie förevigar gigantiska istappar. Jag pustar ut.

Trött i benen ramlade jag in genom ytterdörren hemma. Skridskor föreslog C och P. Just skridskor har jag särskilt svårt att säga nej till. Tyvärr var sjö-isen kassare än kass, så det blev en ganska kort tur. Nåja, troligen alldeles lagom lång för långpassmöra ben.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vilket roligt foto det blev!Och ditt sällskap är MINST lika njutbart. Och glädjegivande! Går (sitter dock just nu) fortfarande och ler lite småfånigt. TACK!

K sa...

Det är ok att korsa Hornsgatan med dubbar :o)

Petra sa...

Har last om samma pass hos Ingmarie. Det lat underbart! Hoppas ni fick en fin dag (fast den dar istappen ser lite laskig ut:)).

Erik sa...

Riktigt läcker bild och än en gång har naturen visat att den är en fotografs bästa vän.

MarathonMia sa...

Sällskap på långpass är njutning!

anneliten sa...

Ingmarie, du är snygg ur alla vinklar!

K, jag skulle nästan vilja träffa en polis på götgatan i mina dubbskor - bara för att se vad som händer :-)

Hej Petra, kul att du hittat hit - jag har redan hittat dig (men inte kommenterat ännu)

Erik, det blev en ovanligt bra bild för att vara tagen med min kassa mobilkamera. Något annat orkar jag inte släpa runt på passen.

Mia, vi ses på lördag för gemensamt njutbart springande!