fredag 12 februari 2010

Jag är själv

Pia Johansson, skådespelaren, lär ha besvarat kyparens fråga "Är du här ensam?" med ett "Nä, jag är här själv!". Det är en klar distinktion i det tycker jag. Ensamhet är negativt, självständighet positivt.Själv tycker jag det är jobbigt att gå på restaurang ensam. Eller bio. För det är just ensam jag känner mig då. Jag trivs visserligen i mitt eget sällskap men misstänker att andra tycker synd om mig. Titta-på-henne-där-hon-har-inga-vänner-i-hela-världen. Typ. Jag fattar att det är dumt att fundera över vad andra tycker, och allra särskilt dumt att bry sig om vad för mig okända människor tänker. Ändå känns det inte bekvämt. Jag jobbar på det. Ensamma restaurangbesök tränar jag ibland på när jag är på resande fot. Än så länge behöver jag ha en bok att gömma mig bakom, men snart så...

Ikväll är jag själv. Tonårsdotter modell yngre är på midnattsturnering i fotboll och pappa lagledare är med. Tonårsdotter modell lite äldre är visserligen hemma (än så länge), men instängd med msn och mobil på sitt rum. Inte i sin mest mamma-sällskapliga ålder.

Jag tycker det är skönt att vara själv ibland. Jag gör som jag vill. Ikväll vill jag:
1. Läsa ikapp några bloggar
2. Köra lite Core
3. Titta på TV (det gör jag nästan aldrig annars)
4. Äntligen läsa den där Damernas Värld jag köpte för två veckor sedan (den som jag skulle krypa upp i soffhörnet med). Och resten av Runners world kanske.
5. Skriva brev till faster.
6. Få ordning på alla foton.
7. Ladda in fler skivor i iPoden
8. Gå och lägga mig tidigt. Kungsholmslöpning imorgon.

Tidsoptimist jag? Nåja, de tre första punkterna ska jag nog klara av... Och den sista.

4 kommentarer:

K sa...

Det är bara bra att ha en lång ToDo-lista, bara man fortfarande känner sig nöjd om man fixar några av sakerna. Jag är nästan själv, men U är på väg hem och en extra kärvänlig kanin vill absolut sitta alldeles intill.
Ser fram emot att ses nästa vecka

Miranda sa...

Bara du hinner med den sista så är jag nöjd ;)

anneliten sa...

K, ska bli jättekul att ses! Det är OK att vara ensam ibland när man vet att det finns vänner därute...

Miranda, sömn är viktigt. Men ack så svårt det är att komma i säng ibland...

Erik sa...

Skrattar gott åt att du klarar av de tre första punkterna, och den sista.