måndag 27 december 2010

Simhallar och deras besökare

Min lista över besökta simhallar (om jag nu hade haft en sådan) har förlängts en del sedan jag träffade Ingmarie. Idag Kronobergsbadet på Kungsholmen.

Interiören må skilja sig åt lite, men besökarna är desamma. Där finns den sura tanten i badmössa som tycker att alla andra gör fel. Där finns exhibitionist-crawlaren (nästan alltid en man) som gärna stänker mer än nödvändigt och gärna håller till i motionssimfåran, trots att det finns en särskild bana för crawl.

Där finns ibland också vattenlöpare. Men de är ovanliga och udda fåglar. Enda stället där jag har stött på någon sådan som inte är Ingmarie eller ditsläpad av Ingmarie är i Eriksdalsbadet. Och den damen hade bältet bak-och-fram...

Att vattenlöpare kan skapa irritation bland simmare är uppenbart. I en simhall ska man väl simma - det hörs ju på namnet liksom. I vägen tycks vi vara, trots att vi är bra mycket "smalare" i vår armförng än en bröstsimmare. Simma får man göra hur långsamt man vill, men att trampa vatten...

Drömmen vore en egen vattenlöpningsbana. Men då får vi nog bli några fler först.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Men det heter ju BADhus. Och en dag ska det finnas en särskild banan för oss. Jag ska tjata mig till det! Tack för sällskap och julklapp snygging!

Lotta sa...

Vad kul att din blogglust är tillbaka! :D

Unknown sa...

Kan tipsa dig om att det är likadant i Flen, jag har fått frågan om jag inte kan simma när jag löptränar =)