fredag 17 december 2010

Undrar om julen är min grej egentligen

Inser att jag glömt tända tredje ljuset i adventstaken. På söndag ska fjärde ljuset brinna.

Inser att jag inte bakat (eller köpt) saffransbröd trots att Lucia redan har passerat.

Inser att jag hellre äter någon vardagspastarätt än julmat. Har aldrig gillat julbord. Utom brysselkålen. Och de goda ostarna.

Inser att jag ser fram emot juldagen, i myskläder och med familjen, men inte emot julafton, med två julbord och två julklappsutdelningar på olika ställen och med stress däremellan.

Inser också att jag kommer att ha många fler möjligheter att springa än till vardags - och det i dagsljus. Kanske är den inte så dum ändå - den där julen.

8 kommentarer:

K sa...

Här sitter jag och tittar på våra två (?) adventsljusstakar och bara 2x2 ljus är tända..
Jag hatar också julbord och drar en lättnadens suck för att U:s föräldrar firar jul i Göteborg i år..jul, jul strålande jul...

Träningsglädje sa...

nåt ska den väl vara bra för, den där julen... ;)

Ingmarie sa...

Och den visar att du är en tvättäkta löpare.

Löpning & Livet sa...

Ledigheten och myset är bäst. Maten är ju eg sådär och stressen kan man gärna vara utan ja. Men jag gillar ändå julen på nåt vis. Jag gillar att ge bort julklappar (när man kommer på nåt bra och inte bara köper något bara för att man måste) och jag gillar allt mys runt om!

Staffan sa...

Jag brukar mest se fram emot ledigheten efter själva julhelgen. mitt jobb (du vet ju, stora draken i S-tälje, stänger alltid i mellandagarna...).

Själva julhelgen är så intensiv, så mycket förväntningar från alla håll att man ska komma hit eller dit, vara hos den eller den. Det är lätt att glömma bort vad man själv vill. Och maten, ett julbord per år är roligt sedan räcker det. Jag tycker faktiskt bättre om påsken, ungefär samma mat men ljusare och lite mera avslappnat och inte så många krav och måsten.

Katarina M-I sa...

Tack för att det finns fler som inte tar julen på gravallvar. Jag har pyntat Emils rum för att han inte ska vakna upp som vuxen med trauma i form av "min mamma tog julen ifrån mig". Men jag har inte bakat eller gjort någon skinka. Och det enda jag ser fram emot på julbordet är den gravade laxen. Och så ser jag fram emot den Stiga Snowracer i KingSize som är inköpt framför allt efter mitt önskemål;) Och längdskidor på juldagen, och löpning på hårt packad snö med IceBugs...

anneliten sa...

K, nu har vi tänt trean, men fyran missades idag...

Sara, till löpning ska jag ha julen. Och familjemys.

Ingmarie, löpningen går inte att tvätta bort ;-)

Andréa, jag älskar att ge bort presenter när jag kommer på något bra. Men det måste inte vara jul för det.

Staffan, det lilla företagets VD har beordrat mig till en heldag med honom i mellandagarna... Nästan så att man längtar tillbaka till draken.

Katarina, Snow racer - I miss it! Kanske kan man gå ut i backen utan barn...

Erik sa...

Gilla ditt svar till Andréa. Exakt så känner jag också, och min totala inställning till julen behöver vi inte tjata om just nu.