onsdag 27 juli 2011

Varvräknarfarbror

"Hur många varv?" "Fyra" svara jag. Farbrorn räknar mina varv. Han promenerar åt ett håll. Jag springer åt det andra.

Jag är ute på ett distanspass i backigt spår igen. Runners gym. Spåret har två riktigt branta backar, med kort återhämtning mellan, och mjölksyran sprutar. Det gör gott inför Lidingö tänker jag.

Jag förundras lite över träningsprogrammet inför Lidingöloppet jag sneglade på i senaste Runners world. En rad av långpass, distanspass och långa intervaller. Inga backpass. I texten står i och för sig en liten passus om att delar av långpass och distanspass med fördel kan springas i kuperad terräng... Hoppas att de som använder sig av programmet läser texten noga. Man blir bra på det man tränar. Ska man springa Lidingöloppet bör benen ha provat på ett eller annat rejält motlut. Det är i alla fall jag övertygad om.

"Ett varv kvar - duktigt" säger varvräknarfarbror. Jag har träffat honom förr. Här i spåret. Jag mötte honom just när jag stod och pustade efter en intervall. Han berättade att han, när han var yngre, hade åkt många vasalopp och gjort "klassikern" flera gånger. Nu orkar han bara promenera. Men han tycks nöjd med det. "Bara jag får lite frisk luft" säger han. Jag funderar över hur det är att inte kunna eller inte orka. När jag inte kan springa längre - vad gör jag då? Promenerar och blir en varvräknartant kanske.

7 kommentarer:

Puma sa...

Vill bara säga tack. Jag uppskattar dina kommentarer hos mig, och ditt engagemang. Det betyder mycket. Väldigt mycket faktiskt. Du är en fin person!

Sara sa...

Vilken underbar farbror!
Jag tänker bli en tant med rosa (jag är inte ens förtjust i rosa, men jag ser mig alltid i rosa) träningsoverall och pannband runt mitt gråa hår som hasar omkring i skogen. Tillslut med rullator.

Sara sa...

Vilken underbar farbror!
Jag tänker bli en tant med rosa (jag är inte ens förtjust i rosa, men jag ser mig alltid i rosa) träningsoverall och pannband runt mitt gråa hår som hasar omkring i skogen. Tillslut med rullator.

Ingmarie sa...

Vi kommer att masa oss runt med rullator och bli de bästa hejaklackarna ever!

Erik sa...

Klart du blir en varvräknartant. Vad annars? ;-)

anneliten sa...

Puman Sara, du är så "naken" i dina inlägg ibland och det tycker jag är jättemodigt. Jag skulle verkligen vilja träffa dig på riktigt någon gång.

Sara, precis som Catherine Deneuve i Potiche då...

Ingmarie, bästa hejaklacken ever!

Erik, hellre det än andmatartant.

Mikael Björk sa...

Jag har också reagerat på RWs Lidingöprogram. Inget vidare fokus på vare sig backar eller terräng. Programmet är nog bra - om man också springer det i skogen eller åtminstone där landskapet böljar lite.

Men det är kanske därför folk tycker Lidingö är så väldigt jobbigt. De har inte tränat i motsvarande terräng. Kanske.