onsdag 3 augusti 2011

Höga häcken

Jag yogar i bikini på min gräsmatta. Länge sedan. Stelt och välbehövligt. Bakom häcken spelar grannens son kubb med sin tjej. Jag hör pussarna och hennes fnitter. Häcken är hög. De ser inte min bikiniklädda häck. Ens när jag håller den så där högt i "hunden".Det blommar i vår trädgård. Några blommor vet jag till och med vad de heter.

Nu ska jag röra ihop en krämig risotto. Och tända grillen. Min lillebror kommer snart på sin nya cykel. Han ska få ett glas rosé. Och mat på uteplatsen på vår sida om höga häcken. Livet är hyfsat enkelt på sommaren.

5 kommentarer:

fitnesscoachen sa...

Men åh vad mysigt allting lät! Allt från häcken i vädret till rosén och risotton! :)

Sofie RW sa...

Bara ett glas rosé till brorsan så att han inte cyklar iväg i dina fina blomrabatter!

Ang. sängen: Vi testade som du kom ihåg en tempur. Vi gjorde så att vi köpte en bäddmadrass först så att vi kunde testa, och då köpa hela sängen när vi var säkra på att vi ville ha en sån (man vill ju inte gärna köpa fel säng när den kostar närmare 40 tusen...). När vi sen köpte helt ny säng tog vi en kontinentalsäng där min sida är mjukare och har en vanlig bäddmadrass, medan Jocke har en extrafast sängbotten med en tempurmadrass ovanpå. Han gillar den jätte mycket, och jag lärde mig nog också att sova på den när vi hade bäddmadrassen, men jag ville hellre ha en mjuk och mysig säng. Det man kan tänka på är att tempur materialet ju är väldigt "dött", medan en vanlig madrass är mer levande och ombonande. En hel vetenskap dethär med säng :) . Kuddar har vi dock båda tempur.

Träningsglädje sa...

wow, fantastisk trädgård!

Erik sa...

Det bor en poet i dig. :-)

anneliten sa...

Madde, jo livet är lätt ibland.

Sofie, det blev nog lite styrstångsfylla är jag rädd... Jag tror inte det blir tempur - man vill ju ha det mjukt och ombonat liksom.

Sara, trädgården är dåligt underhållen, men blommar ändå. Tacksamt.

Erik, gör det? Synd bara att de flesta poeter tjänar sämre än jag - annars hade jag ju haft ett nytt jobb på gång ;-)