onsdag 31 augusti 2011

I andra bloggares spår

Återhämtningsjogg på programmet. Återhämtningsjogg förutsätter att det finns något att återhämta sig ifrån. Som ett tufft lopp till exempel. Nu blev det inget Hälsolopp för mig igår.

"Jag hinner om jag springer" tänkte jag när jag packade väskan tisdag morgon. Nummerlappsutdelningen skulle stänga en halvtimme efter mitt heldagsmöte var slut och om jag skyndade mig riktigt mycket skulle jag hinna. Men jag sprang inte. Inte till loppet och inte loppet. Mötet drog ut på tiden. Jag protesterade inte. Min mentala kraft var upptagen med annat än att ladda för lopp.

Ingen återhämtningsjogg alltså. Vad ska man då hitta på? Jag hittade på att springa iväg till Älvsjöskogen (som enligt min världsbild är mer av en större dunge än en skog) för att springa i Löpar-Lisa och Hempas fotspår. I spåret som ibland utgör scenografin till deras blogginlägg.

Älvsjöspåret ligger knappt tre kilometer från mitt hus. Ändå väljer jag det nästan aldrig. Kanske för att jag måste springa uppför en grym backe för att ta mig dit? (Det måste nog Hempa också). Mitt pass skulle vara kuperat idag bestämde jag och då är det inte läge att banga för en backe. Inte ens en grym en.

På andra sidan grymme-backen visade sig själva spåret var flackare än jag mindes det. Senast jag var här var det ljusrus. Och nu fick jag lite nytta av belysningen jag var med och vann. Fast jag tycker nog att Fortum fuskat lite. En kortare slinga än den jag sprang ikväll och den vi sprang då, i april, var kantad av nya lampor.

3 kommentarer:

hempa sa...

Kul att du sprang i Ä-skogen! Visst kutar jag upp för backen på väg dit, den är brutal och ser till att min första kilometer går långsamt. Men inte tycker jag spåret är flackt, brukar snarare se tre-fyra långa varv som en typ av backpass :)
Fortum är inte klara än, hela (3,7:an) ska få ljus.

anneliten sa...

Jag är van vid Utsälje, där är nog backarna lite brantare, lite fler men samtidigt lite kortare. När jag kollade Garmin var det faktiskt lika många höjdmeter :-)

Lisa sa...

Åh, kära älvsjöskog. Som jag längtar! Hoppas de får upp lamporna innan höstmörkret sätter in på allvar. Annars blir det korta varvet eller pannlampa... Jag gillar för övrigt att varvet är jobbigt i början och sedan flackt i slutet- bara att ösa på:)