fredag 12 augusti 2011

Yes, it is safe

Jag vecklar ut kartan och ber om hjälp. "Is it possible to run by the river"? frågar jag. "Yes, it is a safe area" blir svaret. Som naiv svensk var det inte så mycket säkerheten jag tänkte på. Snarare undrar jag om det finns vägar och trottoarer lämpliga att springa på. Men detta är US. Alla neighborhoods är inte säkra.

Pull-pull-pull. Roddare tränar på floden.

Jag är tillbaka på östkusten. Jag springer ner till Charles River. Cambridge-sidan. På andra sidan floden går solen upp över downtown Boston. Det är en vacker morgon och flodkanten är definitivt lämpad för löpning. Små stigar, gång- och cykelvägar kryllar av löpare.

De gånger man kan och vågar lämna hotellgymmens löpband för lite upptäcktslöpning ångrar man sällan.

3 kommentarer:

Sofie RW sa...

Charles river är verkligen superhärligt! Och verkligen kryllar av löpare. Vet dock inte vad det är med Boston men jag lyckas alltid tappa bort mig där när jag springer, trots karta och hyffsade orienteringskunskaper.

Skönt att komma ut och springa!

anneliten sa...

Sofie, jag höll mig längs vattnet - ingen risk att tappa bort sig då :-)

Dunceor sa...

Jag var i Boston 2008 och sprang en del när jag var där. Inte upplevt att så mycket av kvarteren i centrum är speciellt farliga. Om man tar sig över Charles River hamnar man ju mest bland massa universitet :)
Jag gillade Boston väldigt mycket annars och är en härlig stad med mycket möjligheter...