tisdag 1 november 2011

Packar ihop och packar

Jag tror aldrig att jag har varit så ofokuserad inför ett lopp som nu. Jag vet med säkerhet att jag aldrig varit så ofokuserad inför en mara. Inför en mara brukar livet delas in i före och efter. Nervositeten brukar komma och gå. Så är det inte nu, inför mitt livs första och kanske enda New York marathon. Mitt fokus har varit på annat håll.

"Hur dags går starten" undrar någon. Jag vet inte. Jag vet bara att jag ska ta färjan till Staten Island kvart över 6. "Hur många är det som springer" frågar någon annan. Ingen aning, antagligen ganska många. "Hur är banan?" Här vet jag lite, men långt ifrån allt. Genom alla stadens "five boroughs" har jag förstått. Staten Island-start och målgång i Central park vet jag säkert. Jag får ta reda på mer när jag landat. I mig själv och i New York.

Samtidigt som jag packar ihop mitt kontor på jobbet funderar jag på vad jag ska packa för resan. Vilka löparkläder ska man ha? Jag har uppfattat att man ska ha med sig överdragskläder som man vid startfållan skänker till hemlösa. Någon hemlös ska få fleectröjan jag fått av mitt företag och som jag hittar undangömd i ett skåp på jobbet. Ett jobb som jag lämnar idag.

Nu har jag tagit ner skylten. Stoppat ner den i väskan. Bitchen jobbar inte här längre. Vi får väl se var hon (och skylten) dyker upp nästa gång.

10 kommentarer:

Träningsglädje sa...

mycket lycka till i new york. njut av känslan! sedan börjar nya kapitel. spännande det med, fast på ett annat sätt!

Fit-Eva sa...

Stort lycka till på söndag!
Att ens få ha sprungit ING NYC Marathon är bara så imponerande, oavsett hur det går - nu med nya kvalgränser så vet jag inte om jag kommer att klara av kvala in någon gång, men jag ska ge det ett försök att komma in på "tant-kvoten" ;-)
Även lycka till med "det nya"! Skylten kommer säkert hitta en ny hedersplats!

Ingmarie sa...

Spring, njut, shoppa och ha kul för mig också! Lyckla till och stor KRAM

Karin Engen sa...

Stort lycka till!!

Staffan sa...

Lycka till med både löpningen och att leta en ny yta för skylten!!

Anna (Orka mera) sa...

Ska bli så spännande att läsa om ditt äventyr over there. Så jag vet vad jag har att vänta nästa år! Njut av stan, folkfesten och hela grejen! Det kommer att bli underbart!

Daniel sa...

Tycker det är bra att du är lite ofokuserad! Se till att bara njut av loppet och ta in alla intryck för det kommer bli en grym upplevelse! Jag tycker heller inte NY är en mara man ska pressa på utan den ska bara upplevas på ett skönt sätt och det blir ett minne för livet.

Ska bli så spännande att följa dig och se nu till att ha en bra resa över!

Erik sa...

Ett större lycka till på båda fronterna än det du får av mig just här ich just nu har du aldrig fått. Njut!

Morgan sa...

Jag tror att jobbavslutet är bra för loppet, och loppet bra för jobbavslutet. Lycka till!

Vill du veta lite mer om NYC Marathon innan du springer så kan du läsa min långa rapport från förra året på http://400dagar.blogspot.com/p/new-york-city-marathon-2010.html

lisa sa...

Lycka till i helgen! Tror nog att skylten poppar upp på nåt riktigt bra ställe tillslut:)