måndag 12 mars 2012

Borde

Varför? Eller egentligen varför inte? Varför gör jag inte yoga när jag vet att jag borde? När jag vet att det känns så bra och är så nyttigt för min stela kropp. Det är lite obegripligt att man skippar sådana saker. Människan är av naturen lat hävdar vissa. Men hur kommer det sig då att jag (för det mesta) har så lätt för att springa? Eller gå på spinning? Inte så mycket "borde" där inte. Jag bara gör.

Idag kom jag mig i alla fall för att göra det jag borde göra ofta. Hemmayoga. Och mina stela vader sträcks ut i många "downward dogs". Stela vadmuskler som drar och sliter i min plantar-fascia. Välbehövligt alltså. Jag utmanar mig själv. Varje dag denna vecka. Så det så.

Mycket tjat om min hålfot just nu kan man tycka. Nästan så att jag skäms för min fixering. Men jag är inte värst. Jag hittade nyss en blogg som bara handlar om trilskande plantar fasciit-fötter. När jag ser hur länge den bloggen funnits slår jag tankarna på ett smygtest, innan naprapat-besöket, ur hågen. Här gäller det att vara försiktig. Så att bloggen kan återgå till att handla om löpning igen. Som den borde.

7 kommentarer:

Uppochhoppa sa...

Men yoga är ju så in i bängen urjobbigt. Mycket värre än exempelvis fyraminutersintervaller intill tröskeln. Eller... hrm. Vi är ju knäppa. Kan man betala någon för att på riktigt börja gilla yoga och bli en yogi?!

Ingmarie sa...

Lite varje dag i 3 veckor. :-)
Jag tror alla kan gilla yoga bara man hittar "sin" sort & slutar kämpa mot. :-)
Yoga är en gåva. Inte ett straff.

Löpning & Livet sa...

Bra där! För mig var motståndet också sådär stort innan jag börjat yoga regelbundet. men när man (jag) fått in vanan så vill man inte vara utan.

Petra sa...

Du jobbar pa sa bra med yoga och alternativtraning tycker jag. Ge dig sjalv lite kredd for vad du gor, och kom ihag att du ska NJUTA under Stockholm marathon, inte kanna stress. Okidoke?

Erik sa...

Borde är ett ord som borde vara kvar bland de ännu ej uppfunna orden. Länge sen vi sågs på tal om något helt annat. :-)

Lennart sa...

Kommer du ihåg det där inlägget jag srev om Icebug och hur de böjde sig.

Använde du dina Icebug mycket innan du fick problem med plantar faciian?

anneliten sa...

Uppochhoppa, jag tycker egentligen inte det är jobbigt (visst tar det på kroppen) utan skönt. Ändå blir det inte av! Tror att jag inte tycker det är riktig träning.

Ingmarie, du tänker 21 dagar och vana - ja varför inte. Skada lär det inte. Och jag kan ju göra bara några få solhälsningar om lusten inte finns.

Andréa, hur gör du? Lite varje dag? Klasser?

Petra, tack för påminnelsen! Njuta under Stockholmsmaran gör jag bara om jag är vältränad :-)

Erik, jag tycker att borde kan få finnas. Däremot kan vi skippa det dåliga samvetet när vi inte gör det vi borde.

Lennart, ja, det var i bugsen problemen började. Men mina (pytho) böjer sig rätt. jag testade omedelbart när jag läste ditt inlägg. Jag tror dock fästet blir för effektivt. Som att springa i spikskor. Och det frestar på. En annan teori är korta vadmuskler av för mycket spinning och för lite yoga.