onsdag 7 mars 2012

Fyll på!

Fyll på drivmedel. Displayen i min bil säger till mig på skarpen. Jag stannar och tankar på väg till kvällens pass (pump igen...). Jag tankar aldrig förrän bensinen nästan är slut och det har hänt att jag fått soppatorsk. Som tur är är bilen ingen disel.

Min kropp är nog mer åt diselhållet. Jag vet att den inte mår bra när den inte får energipåfyllnad regelbundet. Ändå slarvar jag. Som idag. Lunch vid 11.15. Sedan ingenting. Och ingenting. Innan kvart i 7. Och då var jag hungrig. Så hungrig att jag vräker i mig vad jag råkar komma över och i överkant mycket. Har jag tur, som idag, finns nyttig mat i min närhet. Men det är mer tur än skicklighet. Jag behöver bli skickligare. Mer välplanerad. Ta med mig mellanmål till mitt kontor i stan. I mitt gamla liv fanns företagets fruktkorg som räddare i energinöden. Som egenföretagare får jag nog lära mig att själv packa ner en frukt eller två.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

En Skalmanklocka kanske? :-)

fitnesscoachen sa...

Samma problem som jag alltså. :) Fast det gick ännu fler timmar för dig. Skärpning på oss båda! :)

Anna (Orka mera) sa...

Haha du borde lära dig av mig. Jag gör INGENTING utan att veta att jag energitillförseln säkrad. Det är ungefär det första jag tänker på när jag ska göra något: NÄR VAR OCH VAD ska jag äta?!?! Dippar mitt blodsocker blir jag så tjurig att jag blir rädd för mig själv. Så det är bättre att hålla sig på den säkra sidan!