måndag 29 oktober 2012

Undvika värsta blåsten

Det är lite spännande nu - att betrakta upptakten till maran i NYC. Ett NYC som evakueras på grund av orkan. Hoppas, hoppas att det hinner blåsa över innan löparnas plan ska åka över. För till själva maradagen är det nog kav lugnt igen tror jag, bara de svenska (och andra långväga) löparna tar sig till stan innan dess.

Vindarna runt mina husknutar är rätt långt ifrån orkanstyrka. Men det blåser tillräckligt för att jag ska gömma mitt löppass i skogen. Det är något särskilt med att springa i skogen när det blåser hårt. Det känns mäktigt på något vis. Med vindar som ristar och sliter i tallkronor och grantoppar. Samtidigt som jag är ganska skyddad nere på marken. Och när vinden någon gång drar lite i mig spelar det mindre roll. Farten är ändå så pass långsam bland istäckta vattenpölar, slippriga rötter och lera. All denna lera.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Visst är det dramatiskt!! Vi är ganska förskonade i sverige när det gäller klimat. Förutom kylan dvs;)

bureborn sa...

Heja du! Som gav dig ut i blåsten. Själv fegade jag ur är jag klev ur bilen hemma på landsvägsrakan och hade problem med att hålla upp bildörren.Fegt, jag vet.

Ingmarie sa...

Ja det var friskt idag. Både ute o inne i omklädningsrummet badet för det är ju höstlov. Jag tror också det blir kav lugnt till söndag men frågan är hur mycket orkanen hunnit förstöra...

Lennart sa...

Jag har också tänkt på alla NYCM löpare. Jag hörde att Springtimes plan var inställt så det känns verkligen inte optimalt. Hoppas verkligen att alla löpare kommer över och du, jag tyckr du var väldigt bra som kom ut och sprang i det här vädret.

Staffan sa...

Jag sitter också nöjd över att ha avverkat 15km inkl intervaller trots att det var motigt att ge mig ut men det var som vanligt värst innan.

Bara löparna tar sig till start så tror jag det går bra i NYCM, känner verkligen många som ska springa i år!

Anna (Orka mera) sa...

Det verkar bli värsta fina vädret på söndag. Frågan är hur mycket som är pajat. Är ju inte kul att komma till en död stad. Om man kommer dit alls... verkar inställt i morgon med. Och sen är det ju TORSDAG då mitt plan går. Spännande är det minst sagt!