söndag 17 februari 2013

Rehab att hoppas över

Rehab och prehab. I början är det något som hoppet tänds över. Något man lovar sig själv att vara flitig med. Så småningom är det något som lätt glöms bort och hoppas över.

Jag har stela fotleder. Dessa ska vara själva roten till en del andra besvär jag har enligt Guru-Danne. Han har visat mig övningar. Övningar som är allt annat än bekväma. Övningar som ofta ger mig kramp i tårna. Under en period var jag trots allt rätt flitig. Men inte nu. Nu när de där andra besvären - de som fotlederna var roten till, känns bättre.

Själva fotlederna har jag inte känt så mycket av. Förrän nu. Vid lite längre pass så känns det som om leden låser sig i halvflexat läge. Löpningen blir stapplig. Och ganska ont gör det. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet och återgå till rehab-rutinen. Stå ut med lite kramp i tårna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är vanligt. Att man är flitig när man har problem och sedan glömmer bort det. Nya tag och hoppas att fotlederna känns bättre.

Löpning & Livet sa...

Så himla typiskt att man bara är duktig med sånt där när man har ont. Jag har ju klarat mig bra hittills, men rött som det är kan det ju hända något så jag borde nog bättra mig.

anneliten sa...

Västgötskan, lätt att glömma när allt är frid och fröjd.

Andréa, var glad över att du inte behöver. Tids nog kanske du får lov att prova. men jag önskar dig verkligen inte det. Det finns ju de som håller sig skadefria. Rätt träning bidrar säkert. Men kroppsliga förutsättningar är nog en annan del i det hela.

Magdalena sa...

Hej. Ny på bloggen här. Härlig läsning, du kör mkt allround träning, bra för kroppen tror jag. Har oxå stel fotled och anlitat en guru! :). Hoppas på bra övningar! Ha det!