torsdag 21 februari 2013

Tack för sällskapet, Jane

När jag är halvvägs uppför min sjätte och sista långa backe gifter hon sig. Jane Eyre. I tjugotvå timmar har hon hållit mig sällskap. Inte bara när jag springer - då hade den gamla klassikern räckt många veckor. Ljudböcker passar utmärkt när man hänger tvätt. Eller lagar mat. Eller springer. Men jag brukar lämna lurarna hemma när passet är något annat än kilometersamlande. Kvalitet kräver koncentration. Idag, med ett backpass på schemat, kunde jag ändå inte låta bli. Jag trivs så bra i miss Eyres sällskap. Och långa backer behöver ju inte vara så intensiva. De tar rätt bra ändå.

Storytel streamar bok efter bok ner i min telefon. Så vad ska jag välja nu när Jane till slut är lyckligt gift? En nobelpristagare kanske. Mo Yans "Det röda fältet". Eller Lars Keplers "Sandmannen". Jag var visserligen inte så förtjust i parets första bok - Hypnotisören (som jag läste på vanligt sätt för länge sedan). Jag tyckte den var för orimlig. Men med storytels upplägg kan jag ge vilken bok som helst en chans. Det går ju att lyssna en bit och snabbt byta om boken inte fångar. Hittills har jag lyssnat på 20 böcker och bara avbrutit en - Camilla Henemarks "Adjö det ljuva livet". Alltför självupptaget till och med för att vara en biografi.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Rekommenderar som sagt var Värvet. (Podcast) :-)

bureborn sa...

Jag läste just om De små tingens gud. Väldigt bra bok!
Men om den finns/funkar som ljudbok vet jag inte. Jag klarar nämligen inte ljudböcker. Blir irriterad på att läsningen går så långsamt.

Lisa sa...

Hmm, det verkar så rogivande det där med ljudböcker. Eftersom att jag inte alls lyckats läsa nåt på sistone (huvudet är för fullt) kanske det faktiskt vore något att testa. Storytel alltså?

anneliten sa...

Ingmarie, har jag missat något?

Bureborn, den läste jag som bok för många år sedan - väldigt bra!

Lisa, om jag får din mailadress kan jag skänka dig en testbok. Man får några sådana som prenumerant.