lördag 1 februari 2014

Spanare

Jag spanar vidare i pump-salen. Studerar människor i spegeln. För det mesta är det "the usual suspects". Alla av samma art. Body pumpiens. Ibland några nya. Ibland någon särart. Idag noterar jag intresserat ett ganska ovanligt exemplar - pysslaren.

Pysslaren fixar och trixar mer än hon tränar. Byter vikter på stången minst ett par gånger per låt. Hämtar andra hantlar än de hon plockat fram. Ändrar höjd på step-brädan. Rättar till hårtofsen. Blöter undersidan av skorna med vattenflaskan (det har jag aldrig sett förut - ska det motverka halka?). Torkar obefintlig svett ur pannan med medhavd liten handduk. Allt medan vi andra gör repetition på repetition. Kort och gott - pysslarens träning blir aningen ineffektiv.

Under stretchen undrar jag om jag sett fel. Kanske är pysslaren inte alls en pysslare utan bara en gymråtta som egentligen inte vill inrätta sig i ett förkoreograferat pass. Som i ren protest pysslar istället för att göra som instruktören säger. En art som vill göra saker efter sitt eget huvud. Hur ska jag annars förklara att hon stretchar helt enligt eget schema?

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Men om man inte vill anpassa sig efter ett förkoreograferat pass varför gå dit alls då? Verkar vara tidsslöseri. Jag tycker pysslaren verkar vara en slinsare. ;-) Stretcha är ju inte så himla jobbigt så det förklarar kanske varför just den delen följs helt. ;-)

Lennart sa...

Pysslaren finns överallt :-). Alltid flytta runt saker. På tåget. I bilen. På jobbet. Hemma.

Kanske något pedantiskt sinne eller tvångstanke där personen inte kan slappna av om inte "just den här saken ligger där...." och sen bara fortsätter det :-).

MVH

bureborn sa...

Blöter skosulorna?! Alltså där går ändå gränsen :-) - jag röstar för att pysslaren helt enkelk gjorde allt för att slippa anstränga sig. Den pyttelilla handduken hade ju kunnat bli svettig då...

Anna (Orka mera) sa...

Blöta skosulorna är värsta bästa om man har halkiga skor! Man kan blöta step-brädan också om den glider :)

anneliten sa...

Ingmarie, håller med - varför gå dit? Men hon kommer kanske inte tillbaka.

Lennart, lider du också av att dina saker inte ligger där du lagt dem hemma? Och att saker som du tycker är användbara slängs? Så har i alla fall jag det.

Bureborn, jo, jag misstänker samma sak faktiskt :-) Lite kul, eftersom just detta exemplar var sådär stylad - i nya fina kläder.

Anna, då har jag lärt mig något! Själv ställer jag mig på mattan under utfalls-delen för att inte halka.