lördag 3 maj 2014

Gymmet i garaget

Vädret ska vara bra dåligt för att jag ska tycka att det inte går att springa ute. Underlaget ska vara bra slirigt för att inte duga till löpning. Lite regn eller vind har aldrig stoppat mig. Och garaget är inte ett rum jag trivs särskilt bra i.

Min man är inte riktigt som jag. Han stänger gärna in sig i garaget. Spelar musik så att hela huset skakar. Och tränar. Först köptes en boxningsäck. Sedan en roddmaskin. En träningsbänk och lite vikter till styrketräning dök upp för något år sedan. Det senaste tillskottet - ett löpband, hämtades hem igår. Allt inhandlat begagnat på blocket.

Garaget är stort och med lite ommöblering får både bil och löpband plats. Löpband bredvid roddmaskin och bänkpressbänk - ett riktigt garage-gym.

Lite tveksam till löpbandsköpet var han. Undrade om det störde mig. Nu när jag inte får och kan. Men så tänker inte jag. Jag är absolut inte missunnsam. Min situation blir varken bättre eller sämre för att andra får och kan. Avundsjuk? Ja. Missunnsam? Nej.

När (om) jag får börja springa igen tvivlar jag på att det blir på ett löpband i ett garage. Jag ser skogsstigar framför mig.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Missunnsam är det absolut sista du är!
När (jag tänker inte om) du kan kuta igen så kommer bandet vara fint en isig, kall och mörk vinterdag. :-)

Lisa sa...

Jag tänker likadant. Kan man springa ska man njuta utomhus. Oavsett väder! Hehe. Men kanske att du får användning av det där bandet någon dag som är regnig, isig, snöig, eller svinkall:)

anneliten sa...

Ingmarie, idag hade jag absolut valt ute - P väljer inne. Vi är olika.

Lisa, hoppas jag får använda bandet och det andra snart! För 6 000 kr har P satt ihop ett riktigt gym.

bureborn sa...

Jag föredrar också ute. Förstås. Eller det riktiga gymet. Men skulle bra gärna vilja ha ett sånt där garage. Oxå.

anneliten sa...

Bureborn, P säger att han säljer medlemskap till sitt garage-gym - 20 spänn i månaden :-)