lördag 2 augusti 2014

Taktlös

Det är lördag morgon och jag har inte ens kammat mig. Men det är inte för att jag är ovanligt ful som jag överger min vanliga plats längst fram vid spegeln för en position längre bak. Jag gör det för att hamna i luftdraget från ventilationen.

Body pump är nog mer teknik än koordination. Men rörelserna är tänkta att passa till musiken. Musiken ska hjälpa och peppa. Framför mig står en kvinna med total avsaknad av taktkänsla. Hon rubbar mina cirklar. Hon får min taktkänsla ur balans. Jag försöker blunda. Jag försöker titta åt ett annat håll. Samtidigt fascineras jag. Må så vara att musik inte tar tag i vissa personer, men hur kan man undgå att röra sig i takt med alla andra?

I rummet finns en tanig ung tjej. Efter passet går instruktören fram till henne. Tar henne åt sidan. Jag tror att instruktören vill försäkra sig om att tjejen inte är sjuk. Att hon inte är anorektiker (hur man nu tar reda på det - förnekelse är väl en del av det hela). Gymmet har regler. Och jag är hyfsat övertygad om att just den instruktören inte alls är taktlös.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Hmmm. Sånt där är svårt. Förnekelse är ju verkligen en stor del av problemet. Men jag tror ändå att det är bra att våga ta upp det!
Kanske även när det gäller taktkänsla?:) hehe... Kan man öva upp den?

anneliten sa...

Lisa, den magra tjejen behöver närmas men känsligt hur, kvinnan med dåligt taktsinne - obotligt och inte farligt egentligen så det lämnar vi :-)

bureborn sa...

Svårt det där med människor som ser ohälsosamt magra ut i träningslokalen. Också i min finns regler, och jag vet att ledarna känner viss oro över vissa "kunder". Jag hoppas de har modet att närma sig och fråga.
På sista tiden har jag också börjat fundera över vissa killar på gymet som börjar se ohälsosamt biffiga ut. Oanmäld dopingkontroll vore kanske något?