måndag 8 september 2014

Rulltrappa till träningen

Den där bilden på rulltrappan upp till träningslokalen... Typiskt USA. Att jag åker bil till hallen har inget med lathet att göra - det är av tidsbrist. Eller?

När jag sitter med min planering söndag kväll inser jag att jag inte har tid att träna så mycket som jag vill denna vecka. Inser att jag nog behöver både springa och träna styrka på en och samma dag för att få till åtminstone några pass. Jag får en idé. Jag kan ju faktiskt springa till och från hallen. Utnyttja tiden genom att inte åka bil...

Så får det bli.

Jag pressar med lätt våld ner inneskorna i den enda löpar-rygga jag har - den som egentligen är en vätskeryggsäcken med vätskeblåsan urtagen. Väldigt liten är den. När skorna och träningskortet väl är i får inget annat plats. Jag tar vattenflaskan i handen och tänker att jag kanske behöver ytterligare en löparpryl ändå - en större rygga. Det där med att man bara behöver skor...

Drygt tre och en halv kilometer dit. Lika långt hem. Lite över sju kilometer "gratis" - bara genom att springa istället för att åka bil. Benen känns hyfsat pigga båda vägarna. Inte så påverkade av body pumpen som jag hade trott. Jag sticker tio minuter tidigare än om jag hade åkt bil. Jag är hemma någon kvart senare än vanligt. För 20-25 "tappade" minuter har jag fått drygt 40 minuter löpning - en ren tidsvinst.

På många sätt är det bättre att inte ta rulltrappan till träningen.

4 kommentarer:

Snorkkis sa...

Ja det är ju himla smart det där. Och om du behöver en ny löparrygga behöver jag ett flipbelt - för de dagar jag skulle klara mig utan packning på transportpassen (och jag är säker på att det finns minst 5 par underkläder i skåpet på jobbet).

Rund är också en form! sa...

När jag springer blir det sällan bil (om jag inte ska iväg till "nya" områden). Men däremot tar jag bilen till gymmet, för att det blir för långt att transportlöpa dit (bor på landet). ;-)

Men blir lika full i skratt när jag kommer till parkeringen utanför gymmet.
Inte nog med att människor tar bilen dit. De parkerar (i vissa fall) OLAGLIGT för att de inte vill gå mer än 10 meter till ingången. Sedan går de säkert 20 minuter på löpbandet för att värma upp. Logik....???? Haha! ;-)

Kram M

Ingmarie sa...

Säger det igen: Rulltrappa är en av de sämsta uppfinningarna någonsin.
Men transportlöpa/cykla/gå är bland de bästa! :-)

anneliten sa...

Snorkkis, det är du som har lärt mig att vara så smart :-) Har du tips på bra rygga? Flip belt är en riktig hit för mig, men jag får inte in träningsskor för inomhusbruk i det...

Rund, ja visst är det komiskt! Platserna längst bort tar slut sist.

Ingmarie, jag tycker rulltrappa är rätt smart på vissa ställen (upp ur underjorden vid Östermalmstorg till exempel), men jag tycker man kan gå i den om man inte har en gigantisk resväska. Och jag tycker betydligt fler bör klara den vanliga trappan när det bara är 20-25 steg upp :-)