torsdag 27 augusti 2015

Bokstavligen spyfärdig

Vi försöker nå tårna med fingertopparna - med raka ben. Stretch efter cirkelpasset. Jag tittar efter en papperskorg. Jag tänker att nu händer det. Jag blir den första att kräkas i Huddingehallen. I alla fall vad jag känner till. Jag sväljer hårt och lägger mig på rygg istället. Avvärjer.

Visst var det ett grymt hårt pass. Visst var det varm-fuktigt i salen. Men så här har jag aldrig känt.

Dagen efter tränar jag body pump. Det är något jag bemästrar och vet att jag orkar. Ändå kommer illamåendet. Jag funderar lite. Och googlar prednisolone+tapering+symptoms. Illamående. Trötthet. Ta det försiktigt med fysisk stress...

Det positiva är att jag faktiskt håller på att trappa ner kortisonet - efter nästan två år. Väldigt långsamt. Så långsamt att jag inte hade räknat med några avvänjningsproblem. Det negativa tycks vara att jag inte riktigt tål hård träning just nu.

5 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Tyvärr känner jag igen illamående-känslan. Kanske inte av samma orsaker, men just tuffa pass kan framkalla detta. Extra lätt på mig känns det som, för hör sällan andra som nästan kräks under/efter träning. (Nä, det behöver inte ens vara tävling).

Det där som andra beskriver: "Att det är lungorna eller mjölksyran som kommer först". Oerhört sällan på mig. Pressar jag mig under ett snabbdistanspass, är det det där jäkla maginnehållet som kommer först... Värdelöst, för jag hade hellre känt lite brännande muskler! :-P

Kram M

Anna (orka mera) sa...

Trist med illamående men skönt att trappa ner kortisonet! Du får roa dig med njutningsträning så länge! Vad skönt det lät :)

Helena Nimbratt sa...

Skönt att du får trappa ned på kortisonet. Träning är ju utmanande som det är.

Ingmarie sa...

Säger som Anna! Jag har aldrig spytt men däremot svimmat. Vi har olika sätt att hantera tröttheten. ;-)

anneliten sa...

Rund, vi är olika helt enkelt.

Anna, Helena och Ingmarie, visst är det härligt att få trappa ner kortisonet, men vis av erfarenhet ropar jag inte "hej" ännu.