torsdag 9 december 2010

Vad härnäst?

En god middag i glada väninnors lag var vad jag väntade mig när jag traskade i snögloppet mot Kungstensgatan 9 (Stockholm) och restaurang Bonbon. Att konceptet var något särskilt hade gått mig helt förbi.

Smårätter visades upp vid bordet, en efter en i en jämn ström. Cirka tjugo stycken. Vi tackade ja eller nej tills vi var mätta. Det var det som var konceptet. Gillade jag det? Nja. Visst var maten god. Visst var det spännande att prova många rätter. Samtidigt stressande att hela tiden ställas inför nya val.

Lite överdrivet känns det nog det här konceptandet. Det räcker med god mat. Och gott vin. Allra särskilt när väninne-skratten avlöser varandra runt bordet.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Och i morgon blir det härlig hårdkörning. :-)

Erik sa...

Din rubrik är befogad. Tror att restaurangerna världen över våndas i sin strävan efter att hela tiden ta gastronomin vidare. Håller helt med om att det räcker med god mat, gott vin och framför allt trevligt sällskap till bordet.

Sofie RW sa...

Jag tycker att nya koncept är väldigt spännande och välkomna. Ibland är man ju så klart mest ute efter att få en bit mat och umgås, men om det är själva middagen som är "underhållningen" får det ju gärna vara lite annorlunda; så jag ska nog testa även om ni inte verkar så övertygade :)

Hoppas hårdkörningen gick bra!

K sa...

Ingen kulbild? ;)

anneliten sa...

Ingmarie, tack för påminnelsen som så här efterår känns helt OK.

Erik, en del krånglar till det alldeles för mycket.

Sofie, om man är rädd för att samtalsämnena ska ta slut och tystnaden bli pinsamm är detta rätt ställe.

K, ingen kul bild alls.